Netflix için son perde: RTÜK'e lisans için başvuru yapmadı

Netflix
Netflix

RTÜK’ün dijital alanlarda yayın yapmak için lisans zorunluluğu getirmesi ardından gözler RTÜK'e başvuran şirketlere çevrildi.

● Hangi şirketlerin başvuru yapıp yapmadığına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Netflix Türkiye’nin lisans için RTÜK’e başvurmadığı bildirildi.

● Bu gelişmenin ardından Netflix'in Türkiye pazarından çıkıp çıkmayacağı saat 16.00'da yapılması gereken basın açıklamasından sonra netlik kazanacak.


Türkiye’de Netflix başta olmak üzere internet üzerinden yapılan yayın platformları için getirilen lisans alma zorunluluğu bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Sözkonusu platformların, Resmi Gazete’de 1 Ağustos 2019 tarihindeyayımlanan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

RTÜK tarafından yayınlanan genelgeye göre dijital yayın platformlarının 31 Ağustos tarihine kadar lisans başvurusu yapması gerekiyordu.
RTÜK tarafından yayınlanan genelgeye göre dijital yayın platformlarının 31 Ağustos tarihine kadar lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

RTÜK’ten konuyla ilgili son olarak geçen hafta perşembe günü yapılan açıklamada, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu

Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesi uyarınca anılan Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Üst Kurulumuza yapılması zorunlu bulunan başvurular 30 Ağustos 2019 Cuma, 31 Ağustos 2019 Cumartesi ve 1 Eylül 2019 Pazar günlerinde de alınmaya devam edilecektir” denilmişti. Ancak Netflix Türkiye’nin lisans için RTÜK’e başvurmadığı bildirildi.

Netflix Türkiye'nin bugün açıklama yapması bekleniyor

Bugün itibariyle de sözkonusu lisanslar için başvuru tarihi geride kalmış oldu. Konuyla ilgili olarak henüz RTÜK’ten resmi bir açıklama yapılmazken, Netflix başta olmak üzere hangi yayın platformlarının lisans başvurusu işlemlerini yaptığı da netlik kazanmadı.

Habertürk'ten NecdetÇalışkan'ın haberine göre, Netflix'in Türkiye'deki geleceğiyle ilgili olarak bizzat Netflix’in 3 Eylül Salı günü bir açıklama yapacağı öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / NETFLİX KAPANIYOR MU?