Netflix sözcüsü GZT'ye konuştu: RTÜK taleplerini yerine getireceğiz

Netflix
Netflix

1 Ağustos Perşembe günü Resmi Gazete'de yayımlanan RTÜK kararına göre Netflix gibi dijital medya platformlarının denetlenebilmesi için lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

● Dijital platformlar için lisanslanma süresinin son günü 31 Ağustos olarak belirlenmişti. 350 platform lisans için RTÜK'e başvuru yaparken, Netflix bu şirketler arasında yer almadığı iddia ediliyordu.

● Fakat Netflix sözcüsü GZT'ye yaptığı açıklamada, gerekli lisans işlemleri için başvuru yaptıklarını ve Türkiye pazarından çekilmelerinin söz konusu olmadığını aksine buradaki yatırımlarını giderek artıracaklarını belirtti.

Dünyada 190 ülküde 150 milyona aşkın kişiye hizmet sunan Netflix, bu alanda en geniş kitleye sahip olan dijital platform olarak biliniyor. Nitekim içerik havuzunda yer alan film ve dizilerin etkisi de oldukça büyük oluyor. Türkiye'de de özellikle son yıllarda yaptığı Türk yapımı film ve dizilerle yükselen bir abone grafiğine sahip Netflix ve diğer dijital yayın platformlarının 1 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararla RTÜK tarafından denetime tabi tutulması gerekliliği duyuruldu.

Lisans işlemi için Netflix başvuru yaptı

Netflix sözcüsü yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yatırımlarına artırarak devam edeceklerini açıkladı.
Netflix sözcüsü yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yatırımlarına artırarak devam edeceklerini açıkladı.

Netflix Türkiye sözcüsü: Türkiye'de 1.5 milyon abonemizi görmezden gelemeyiz

Gün boyu Netflix'in Türkiye pazarından çekileceği iddiaları sosyal medyada en sık konuşulan ve tartışılan konuların başında geliyordu. Fakat bu söylentilere Netflix ve RTÜK yaptığı açıklamalarla son noktayı koydu. Son olarak Netflix TürkiyeSözcüsü'nün GZT'ye yaptığı yazılı açıklamada şu sözler yer aldı.

  • “İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz. Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >