Netflix yetkilisi açıkladı: Türkiye mobil izlemede bir numara

Netflix Türkiye
Netflix Türkiye

Netflix'in RTÜK ile yaptığı görüşmelerin ardından daha önce açıklanmaya birçok detay gün yüzüne çıktı. Konuya ilişkin açıklama yapan Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş, Türkiye'de 1.5 milyonu aşkın aboneleri olduğunu hatta akıllı telefonlar üzerinden en fazla izleme oranına sahip ülkenin de Türkiye olduğunu belirtti.

Netflix'in sansür iddialarıyla gündeme geldiği son dönemde RTÜK ile yaptığı görüşmelerin detayları belli olmaya başladı. Buna göre Netflix yeni dönemde çocuklar için +18 içeriklerine çocukların erişememesi için PIN kodu özelliği getirmeyi planlıyor.

Türkiye'de 1.5 milyon Netflix abonesi bulunuyor

Netflix, Türkiye özelinde de birçok bilinmeyeni ve merak edileni bu açıklamalarla birlikte beyan etmiş oldu. Öyle ki daha önce resmi olmayan rakamlara göre Türkiye'de 1 milyonu aşkın abone sayısına ulaştığı düşünülen Netflix'in Türkiye 1.5 milyondan fazla aboneye sahip olduğunu ilk ağızdan öğrenmiş olduk.

Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş
Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş

Netflix Türkiye İletişim Müdürü Artanç Savaş'ın yaptığı açıklamalardan diğer bir dikkat çekeni de Türkiye'de akıllı telefonlar üzerinden Netflix'in en çok izlenmeye sahip ülke olduğu açıklamasıydı. Anlaşılan o ki Netflix ve Türkiye ilişkisi uzunca bir süre daha bu doğrultuda ilerleyecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >