İş aramayı reddeden oğlunu polise şikayet etti

İngiltere'de yaşanan olayda bir baba oğlunun iş aramasını istedi. Bu isteğini reddeden oğlu ile tartışan sinirli baba polisi arayarak ihbar etmek istedi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, oğlu yeteneklerine uygun bir iş bulamayan babanın bir hafta içerisinde iki kez acil durum numarası yaparak 999'u aradığı belirtildi. Lincolnshire Police "Bu kesinlikle acil durum hattının kullanılması için uygun bir davranış değildir" uyarısında bulundu.

Açıklamada "Çocuğunuzun bir iş bulmasını isteyip istememenizin önemi yoktur. Bu, polisi aramak için bir sebep değildir. 999 sadece gerçek acil durumlar için geçerlidir. Operatörler önemsiz bir çağrı ile ilgilenirken, hat meşgul olacağı için asıl tehlikeli çağrılar yanıtlanmamış olur" sözlerine yer verildi.

999 Sadece Acil Çağrılar İçindir

Polisin sosyal medyada paylaştığı olay, kısa sürede kullanıcılar tarafından gündem oldu. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Çok genç yaşımdan beri biliyorum ki, 999 acil çağrılar içindir." derken, bir başka kullanıcı ise "7 ya da 8 yaşındayken babam nasıl acil durum çağrısı yapacağımı ve sadece acil durumlarda kullanmam gerektiğini öğretmişti. Şimdi 45 yaşındayım ve hâlaâ bu mesajın önemini biliyorum" dedi.

Kaynak: Londrali.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >