Öğrencilerin elektrikli araçları ödül için pistte

Elektrikli araçlar piste çıktı.
Elektrikli araçlar piste çıktı.

TÜBİTAK tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda üniversite öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araçlar, Körfez pistinde ödül için yarıştı.Dereceye giren takımlar ise İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından küresel güçlükler ve teknolojik gelişmeler odağında yenilenebilir enerji kaynaklarının araç teknolojilerinde kullanımına dikkat çekmek amacıyla bu yıl 15.’si düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Kocaeli Körfez Pisti’nde başladı.

14 Eylül Cumartesi günü, kayıtların alınması ile başlayan yarışlar, dinamik sürüş testleri ile devam etti. Elektromobil ve hidromobil kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlarda bugün ise birinci final yarışlarının heyecanı yaşanıyor. Elemeleri geçen 72 araç, final için piste çıktı.

Görünümleri ile göz kamaştıran araçlar, pistteki 30 turu tamamlayabilmek için yarıştı. Yaklaşık 1 saat sürede turlarını tamamlarken, tribünleri dolduran vatandaşlar da yarışları takip etti.

Dereceye giren araçlar TEKNOFEST’te sergilenecek

Yarışlarda takımlar ise büyük heyecan yaşadı. Araçları dereceye giren üniversite takımları, tezahüratlarla sevinçlerini paylaştı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen üniversite öğrencilerinin tasarladığı araçlarla mücadele ettiği yarışlar, yarınki 2. Final yarışlarının ardından sona erecek. Final yarışlarının tamamlanmasıyla birlikte kesin sonuçlar ve ödül alacak takımlar ilan edilecek. Finalde dereceye giren takımlar, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) düzenlenecek ödül törenine katılacak ve araçları İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sergilenecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >