Oktay Kaynarca tepkisinin nedenini açıkladı!

Oktay Kaynarca
Oktay Kaynarca

Reklamcı Alinur Velidedeoğlu geride bıraktığımız günlerde verdiği bir röportajda, genç oyuncularla ilgili dikkat çekici ifadeler kullanmış onları yüz kaslarını bile kullanmaktan aciz isimler olarak tanımlamıştı. Velidedeoğlu’nun bu çıkışına tepkisiz kalmayan Oktay Kaynarca, genç oyuncuları savunmuş ve Alinur Velidedeoğlu’nun haksız bir tepki gösterdiğini söylemişti. Oktay Kaynarca yaptığı açıklamalarla ilgili olarak canlı yayında konuyu değerlendirdi.

Alinur Velidedeoğlu geride bıraktığımız günlerde verdiği bir röportajda, genç oyuncularla ilgili dikkat çekici ifadeler kullanmış onları yüz kaslarını bile kullanmaktan aciz isimler olarak tanımlamıştı. Velidedeoğlu’nun bu çıkışına tepkisiz kalmayan Oktay Kaynarca, genç oyuncuları savunmuş ve Alinur Velidedeoğlu’nun haksız bir tepki gösterdiğini söylemişti.

Oktay Kaynarca yaptığı açıklamalarla ilgili olarak canlı yayına çıktı ve şu açıklamaları yaptı:

“Genç oyuncular adına böyle bir tepki vermemin nedeni, orada bir haksızlık olduğunu görmem oldu. Reklam camiasına bulaşmaktan korktuğu için pek çok arkadaşımız bu tarz açıklamalara tepkisiz kalıyor. Ancak o isimler bu tarz açıklamalar yaparken, genç oyuncuların durumlarından da haberdar olmaları gerekiyor. Konuya yanlış yerden bakıyorlar çünkü oyunculuk yüz kaslarıyla yapılmaz, gözlem ve duygularla yapılan bir iştir."

"Yorum yaparken altı biraz daha dolu konuşmalı”

Oyunculukla alakalı fikirlerini açıklayan Kaynarca daha sonra reklam filmlerine ve sektöre şu sözlerle değindi: "Oyunculuk hakkında böylesine ahkam kesen insanlar hazırladıkları kampanyalarda bu tarz ünlü yüzlere ihtiyaç duyuyor. Ayrıca buradan sormak istiyorum, hangi reklam kampanyası bir sonraki yıl hatırlanıyor? Sokağa çıkın ve sorun mesela Beyaz geçen yıl hangi ürünü tanıttı, Cem Yılmaz hangi kampanyada boy gösterdi… Herkes işin kolaycılığına kaçıyor, sinir olduğum konu da bu! Biz üstün zekalıyız, ileri zekalıyız diyerek dizi sektöründeki insanlardan daha ileride olduklarını ima ediyorlar oysa bence kafalarını o insanlardan daha az çalıştırıyorlar. Sosyal medya üzerinden ünlü olmuş oyunculardan bahsetmiyorum, burada at izini it izine karıştırmamak lazım. Konservatuvar mezunu olan çevremdeki genç oyuncular her türlü sanat dalını yakından takip eden isimler… İnsanlar yorum yaparken altı biraz daha dolu konuşmalı.”


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >