Ölüm tehditleri endişelendirdi: Parler CEO'su John Matze ve ailesi saklanıyor

Parler CEO'su John Matze
Parler CEO'su John Matze

ABD'de Başkan Donald Trump'ın Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında susturulmasının ardından Trump destekçilerinin kullandığı sosyal medya platformu Parler'in CEO'su John Matze, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle saklandı.

Trump destekçilerinin akını sonrası 'nefret ve şiddet içeriklerini yönetmekte başarısız olduğu' gerekçesiyle Amazon, Apple ve Google tarafından servisleri askıya alınan Parler'in CEO'su John Matze, söz konusu süreçte başından geçenleri anlattı.

Matze, şifrelerinin ve kişisel bilgilerinin çoğunu çevrimiçi olarak yayınlayan bilgisayar korsanlarına atıfta bulunarak, "Beni hedefleyen UGNazi adında bir grup var. Sokak adresimi yayınladılar, ön kapımdan girmekle tehdit ettiler" dedi.

Matze, ailesiyle birlikte saklanacak kadar endişelendiğini ve eve ne zaman döneceğinden emin olmadığını söyledi.

Ön uyarı olmadan Amazon, Apple ve Google servislerini askıya aldı

Amazon, Apple ve Google tarafından alınan karara ilişkin de konuşan Matze, nefret ve şiddet içeriklerine yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, "Bunu gerçekten teorileştirmiştik. Ancak böyle bir şeyin yaşanacağı hiç aklınıza gelmiyor. İlginç olan yanı ise, bunu her üç şirketin de aynı günde, herhangi bir ön uyarıda bulunmaksızın yapmış olması" ifadelerini kullandı.

Platformun askıya alınmasını 'şoke edici' diye tanımlayan Parler CEO'su, "Bu yalnızca temel haklarımızla ilgili bir durum değil. Bir gecede bir milyar dolarlık, yarım milyar dolarlık şirketi kapatabiliyorlar" dedi.

Amazon, sunucu hizmetlerini sonlandırma kararını Parler'a bildirdiği mektubunda "Son zamanlarda sitenizde, tümü sözleşmemizi ihlal eden şiddet içeriğinin sürekli olarak arttığını gözlemledik" demişti.

Kapanmadan bir gün önce Parler CEO'su John Matze, platforma koyduğu bir mesajla kullanıcıları geçici bir kapanmaya karşı uyarmıştı. Matze, "Elimizdeki yazılım ve veriler devam etmemizi sağlamaya hazır" demişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >