Olumlu insanın 6 alışkanlığı

genel
genel

Hayata olumlu bakmak sizin elinizde.

Hayata pozitif bakmak, olaylara olumlu yaklaşmak hepsi sizin elinizde. Etrafınızda iyi veya kötü şeyler sürekli olmakta, sizi olumlu insan yapan özellik olaylara yanıt verme biçiminizdir. Olumlu insanların bazı alışkanlıkları;

Olumlu insanlar çok gülümser
Gülmek, beyninizi mutlu düşüncelerle birleştirip sizi daha az stresli ve iyimser hale getirir.
Aktif olun ve kendinize zaman ayırın
Bir çocuğun masumiyetine geri dönün ve oyun oynamanın mucizesini yeniden keşfedin. Hayat, iş, başarı ve kariyer derken hayatı ıskalayıp hobilerinizi, arkadaşlarınızı,ailenizi aksatmayın.
Pişman olacağınız şeylerden uzak durun
Dedikodu, yalan, başkalarının hakkında olumsuz şeyler söylemek gibi pişman olacağınız hallerden uzak durun. Kendinize olan saygınızı geliştirin ve başkalarına göre gerçek değerinizi keşfedin.
Kendinizi savunmaktan kaçının
Hayatınızda hep iddialı olun gereksiz, sonucu olmayan tartışmalardan uzak durun. Bir tartışmaya giren öfkelenen, bağıran ve çığlık atan birin ebeveyn düşünün. Kim kaybediyor? Hem ebeveyn hem de çocuk! İki yetişkin arasındaki etkileşimin de bundan bir farkı yoktur.
Kendin ol
İnsanlara karşı nazik ve sevecen ol, ne olursa olsun asla bir başka insanı kırmak için konuşma. Karşındakinin olumlu özelliklerini ve başarılarını kutla.
Başkalarına nazik olmak
Nazik olmanın ilk şartı karşındakini dinlemektir. Karşındakine verdiğin değeri gösteren, genelde insanların yapmadığı bir hassasiyettir. O senin lafını bölse de sen bölme.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >