Omicron varyantı aşıdan kaçabilir mi? Prof. Dr. Şahin açıkladı

Prof. Dr. Uğur Şahin
Prof. Dr. Uğur Şahin

Koronavirüse karşı aşı geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni varyanta ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin Omicron adı verilen yeni varyantın antikor korumasını aşsa da vücuda girdiğinde T-hücrelerinden kaçamayacağını söyledi.

BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'den yeni varyanta ilişkin açıklama geldi. Şahin, Omicron varyantının aşılılarda daha fazla enfeksiyona yol açabileceğini ancak aşıların ağır hastalığa karşı korumaya devam edeceğini söyledi.

Şahin Omicron adı verilen yeni varyantın antikor korumasını aşsa da vücuda girdiğinde T-hücrelerinden kaçamayacağını söyledi.

"Aşı bağışıklığını tamamen ortadan kaldırmaz"

Şahin, deltanın da aşılıları enfekte etmeye uyarlanmış bir varyant olduğunu hatırlattı. Aşılıların sadece hafif semptomlar gösterdiğine dikkati çekti.

Yeni varyantın T-hücrelerinden de kaçabilmeyi başardığı görülse bile bunun da aşı bağışıklığını tamamen ortadan kaldırmayacağına vurgu yaptı. Ayrıca Şahin, herkese hatırlatma dozlarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >