Operasyon an meselesi: PKK'nın Tel Rıfat'taki tünelleri ilk kez görüntülendi

Arşiv
Arşiv

Türkiye, içeride ve dışarıda terör örgütlerine yönelik mücadelesini tam gaz sürdürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyonları başarıyla icra edilmeye devam ederken, sınır hattında teröre sıfır taviz politikası izleyen Türkiye, Suriye'nin kuzeyine 5. operasyonu da gündemde tutuyor. Bir yandan bu gelişmeler yaşanırken, diğer yandan sınırın ötesindeki Tel Rıfat'ta PKK tarafından inşa edilen tüneller ilk kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suriye'ye operasyonun sinyalini vererek, "Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz, istihbaratımız hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Tüneller görüntülendi

CNN Türk'ten Mücahit Topçu'nun haberine göre PKK'nın Tel Rıfat'ta inşa ettiği tüneller, ilk kez havadan görüntülendi. 4-5 noktadan girilebilen tüneller, yer altından birbirleriyle bağlanıyor. Tüneller, bir insanın yanı sıra ağır zırhlı araçların da geçeceği şekilde inşa edilmiş. Bu tünellerin adeta köstebek yuvasına dönüşmesi, operasyonun zorunluluğunu da gözler önüne seriyor.

Tel Rıfat'taki tünellerden bir görüntü
Tel Rıfat'taki tünellerden bir görüntü

Operasyon an meselesi

Diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de operasyon için hazırlıklarını tamamladığı ve Ankara'dan haber beklediği belirtildi. Gerekli talimatın verilmesinin ardından TSK'nın Tel Rıfat'taki PKK tünellerini bir bir imha etmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >