OPPO, akıllı telefonlar için 10X yakınlaştırma yapan kamerayı doğruladı

OPPO
OPPO

Çinli üretici OPPO, 10X yakınlaştırma yapabilen akıllı telefon kamerası için çalışıyor. Ticari bir ürün olarak karşımıza çıkar mı bilinmez ama bu yeni teknolojinin Mobile World Congress'te sergilenmesi bekleniyor.

Yüksek performanslı kameralar akıllı telefonların ayrılmaz bir parçası. Hatta yenitelefon satın alırken ilk bakılan özelliklerden biri. Çinli üretici OPPO, 10X yakınlaştırma yapabilen kamerayı doğruladı. Bu teknoloji, şirketin birkaç yıl önce gösterdiği 5X yakınlaştırma yapabilen prototipe çok benziyor. İlginç olan kısım ise bu seviyede bir yakınlaştırma için telefonun yan genişliğinden faydalanıyor olması.

OPPO'nun 10X yakınlaştırma yapabilen kamerasından bu fotoğrafla bahsediliyor.
OPPO'nun 10X yakınlaştırma yapabilen kamerasından bu fotoğrafla bahsediliyor.

10X yakınlaştırma!

Optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olan kamera etrafında 15.9 - 159 mm değerleri yer alıyor. Ama şimdilik diyafram değeriyle alakalı herhangi bir bilgi yer almıyor. Daha önce çıkan ASUS ZenFone Zoom'da 3X yakınlaştırmada f/2.4 - f/4.8 arasında değişen bir diyafram vardı ve sonuçlar epey iyiydi. Ayrıca iPhone Xs'deki 2X yakınlaştırmada f/2.4 ile aydınlatma koşullarına bağlı olarak güzel sonuçlar elde ediliyordu. OPPO'nun bu kamerasındaki diyafram açıklığı da haliyle merak konusu.

OPPO, önümüzdeki ay MWC 2019'da kamerayı göstereceğini söylüyor. Ancak bunun ticari bir ürün şeklinde sergilenip sergilenmeyeceği henüz belli değil. Daha önce MWC 2017'de 5X yakınlaştırma yapabilen teknoloji tanıtılmış ama herhangi bir akıllı telefonda kullanılmamıştı. Bekleyip süreci göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >