Orta seviyeye özel yeni Google Pixel iddiaları güçleniyor

Google Pixel
Google Pixel

Google, Android ekosisteminde kullanıcı sayısını artırmak ve kapsam alanını genişletmek için orta seviyeye özel yeni Pixel'ler geliştiriyor.

Google, geçtiğimiz yıllarda Nexus ailesinde giriş, orta ve üst seviyeye özel akıllı telefonlar geliştirdi. Ancak, Pixel serisinin başlamasıyla birlikte bu sistemden vazgeçip doğrudan en tepeye odaklandı. Dolayısıyla düşük profilli ve uygun fiyatlı cihaz satın almak isteyenleri es geçmiş oldu. Android ekosisteminde pazar payını artırmak isteyen şirket, bu kez de orta seviyeye özel yeni bir Pixel hazırlığında...

Bu strateji sayesinde Google, daha fazla kullanıcıya erişecek gibi görünüyor.
Bu strateji sayesinde Google, daha fazla kullanıcıya erişecek gibi görünüyor.

Orta seviyeye özel Nexus'lar geliyor!

Yeni bilgilere bakılırsa Google, yakın zamanda orta seviyeye özel çıkaracağı akıllı telefon için kolları sıvamış durumda. Cihazın doğrudan orta seviye için tasarlandığı düşünüldüğünde özelliklerin kırpılmış bir şekilde sunulacağını belirtmekte yarar var. Haliyle bu durum de fiyata etki edecek ve şirket böylece kapsam alanını genişleterek daha geniş kitlelere erişebilecek.

Ne zaman satışa çıkacak?

Tahminler, yeni nesil Google Pixel'lerin Temmuz veya Ağustos'ta Hindistan'da satışa çıkacağı yönünde. Google, buna ek olarak ülkedeki distribütörü Redington ile Hindistan'da yeni ürünleri çeşitli kampanyalarla satmanın peşinde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >