Özel araçlarda maske takmak ve dezenfektan bulundurmak zorunlu mu?

Arşiv
Arşiv

Sosyal medyada özel araçlarda maske ve dezenfektan bulundurma zorunluluğu geldiği ve kurala uymayanlara da 3 bin lira ceza kesileceği iddia edildi. İçişleri Bakanlığı bugün 81 ilde ev haricinde her yerde maske takmanın zorunlu olduğunu açıkladı. Ancak sıvı dezenfektan ile ilgili bir düzenleme henüz bulunmuyor.

Sosyal medyada yayılan bir iddiaya göre özel araçlarda maske ve dezenfektan bulundurma zorunluluğu geldi. Kurala uymayanlara ise 3 bin lira ceza kesileceği öne sürüldü.

Emniyet yetkilileri hali hazırda böyle bir uygulama olmadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitelerinde de böyle bir duyuru yer almıyor. İçişleri Bakanlığı'nın bugünkü genelgesiyle ev dışı ortamlarda maske takmak zorunlu hale geldi. Ancak sıvı dezenfektan ile ilgili bir düzenleme bulunmuyor.

"Böyle bir uygulama yok"

Emniyet Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Departmanı kendilerine böyle bir bilgilendirme ulaşmadığını söyledi. İstanbul Bölge Trafik Şube Müdürü Mustafa Şaşmaz da “Valilikten böyle bir genelge gelmedi, özel araçlarda böyle bir kontrol uygulamıyoruz” dedi. İzmir Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü de şu an böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını doğruladı.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinde de böyle bir duyuru yer almıyor.

Kaynak: teyit.org

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >