Pakistan'da yolcu uçağı yerleşim alanına düştü

Pakistan'da yolcu uçağının düştüğü yere ambulans giderken
Pakistan'da yolcu uçağının düştüğü yere ambulans giderken

Pakistan'da Lahor-Karaçi seferini yapan 107 yolcu ve mürettebatı taşıyan yolcu uçağı Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştü. Karaçi Belediye Başkanı Wasim Akhtar, kazada yolculardan kurtulan olmadığını açıkladı.

Pakistan Uluslararası Havayoları’na ait en az 100 kişiyi taşıyan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi kentinde bulunan Jinnah Uluslararası Havaalanı’na (CAA) inişe geçtiği sırada düştü. Lahor’dan kalkan PK-303 sefer sayılı yolcuğu uçağının Karaçi’de evlerin arasına düştüğü aktarıldı.

Pakistanlı yetkililer, inişten bir dakika önce uçakla iletişimin kesildiğini açıkladı. Kaza sonrası bölgede birçok evin hasar gördüğü belirtiliyor.

Kazadan kurtulan olup olmadığının henüz bilinmediği aktarıldı. Öte yandan, uçağın düştüğü noktaya çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildiği bildirildi.

PIA Sözcüsü Abdullah Hafeez, “Şu anda bir şey söylemek için erken. Dualarım ailelerle birlikte. Şeffaf bir şekilde bilgi paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yolculardan kurtulan yok

AP'de yer verilen bilgiye göre; Karaçi Belediye Başkanı Wasim Akhtar, kazada yolculardan kurtulan olmadığını açıkladı.

Pakistan ordusu da bölgeye sevk edildi

Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Hizmetler Arası Halkla İlişkiler’den (ISPR) yapılan açıklamada, Ordu Hızlı Tepki Gücü’nün kaza noktasına gönderildiği ve kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi.

Pakistan Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kaza sonrası Karaçi kentindeki tüm hastanelerde acil durum ilan edildiği duyuruldu.

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi'nden açıklama

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, düşen uçakla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yurdakul'un açıklamaları şöyle:

'Dost Pakistan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Pakistan iç hat seferinden bahsediyoruz. Yaklaşık 1,5 saat önce iniş yaptığı sırada, bir yerleşim yerinin üzerinde düşüyor. Uçakta basına yansıyan bilgilere göre 91 yolcu ve 8 mürettabat var.

Bunlardan ne kadarının kurtulduğu ve ne kadarının vefat ettiği konusunda teyitli bilgi yok. Ancak bazı kurtuluş haberleri de var. Yine sosyal medyada dolaşan bir yolcu listesi var. Orada şöyle bir gözattık.

Vatandaşımız olduğunu düşünebileceğimiz birisi var mı diye, o liste üzerinden konuşursak yok gibi görünüyor. Ama bu bizim için yeterli bir bilgi değil. Türk vatandaşlığını kazanmış üçüncü ülke vatandaşları da olabilir. Biz şu anda sahada yetkililerle temas halindeyiz. Ve bu uçuşta Türk olup olmadığı konusunda teyitli bilgiyi almaya çalışıyoruz.'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "kardeş Pakistan’da Karaçi Havalimanı yakınlarına bir uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendiğini" belirtti.

Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Pakistan vatandaşlarına başsağlığı dileyen Çavuşoğlu, "Dost ve kardeş Pakistan’ın acısı bizim acımızdır." ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >