Pandemi sürecinde maske kullanımı kolaylaştıran C-Mask satışa çıkıyor

C-Mask
C-Mask

C-Mask olarak isimlendirilen ve cerrahi maskelerin üzerine yerleştirilen 'akıllı maske' C-Mask, akıllı telefonlarla bağlantı kurabiliyor.

Böylece mobil uygulama üzerinden mesaj gönderme, arama ve 8 farklı dile tercüme yapmanın yanı sıra ses yükseltme (megafon) özelliği de sunuyor.

Şu anda ABD ve Çin'den büyük talep gören ürün, sınırlı sayıda üretiliyor ve 40 dolara satışa çıkıyor.

Koronavirüs ya da benzersalgınhastalıkların etkilerini minimuma indirmek için birkaç farklıkurala titizlikle uymak gerekiyor. Bunlar arasında ilk sırada temizlik ve hijyen geliyor elbette. Ancak bu da tek başına yeterli değil. Zira açık ya da kapalı hava fark etmeksizin masketakmak ve insanlarlaaradamesafebırakmak (sosyal mesafe kurallarına uymak) çok büyük önem taşıyor.

C-Mask isimli akıllı maske, Bluetooth üzerinden akıllı telefonlarla bağlantı kurabiliyor.
C-Mask isimli akıllı maske, Bluetooth üzerinden akıllı telefonlarla bağlantı kurabiliyor.

Yeni ürünler ortaya çıkmaya başlıyor

Durum böyle olunca aslında birçok şirket hem hijyen / temizlik hem de maske kullanımına yönelik yeni ürünler geliştirmeye başlıyor. Pandemininetkisinienaza indirmek ve bulaşıcılığı azaltmak için geliştirilen standart cerrahi maskeler, gün boyu takıldığında beraberinde birtakım zorluklar da getiriyor. Konuşma sırasında zorluk çeken birçok kişi karşı tarafın ne söylediğini anlamadığını düşünerek maskesiniçenesininaltına indiriyor. Doğal olarak bu da riski artırıyor.

C-Mask, 8 dilde çeviri yapabildiği gibi mesaj göndeme ve arama işlevleri de sunuyor.
C-Mask, 8 dilde çeviri yapabildiği gibi mesaj göndeme ve arama işlevleri de sunuyor.

Geliştirdiği havaalanı robotlarıyla bilinen Donut Robotics, C-Mask adını verdiği ve sınırlı sayıda (5000) üretilecek yeni ürünle, maskeleri akıllandırıyor. Bluetooth vasıtasıyla akıllı telefonlarla bağlantı kuran cihaz, standart maskenizi taktıktan sonra üzerine geçireceğiniz ikinci bir aparat olarak görev yapıyor. Ancak birazdan bahsedeceğimiz yetenekler düşünüldüğünde C-Mask'ın aslında tercih edilebilir bir ürün olduğu gerçeği de ortaya çıkacak. Ancak standart bir cerrahi maskenin üzerine bir de bu maskeyi takıp iyice bunalacağını düşünüyor.

Ses şiddetini de yükseltebiliyor.

İlk olarak C-Mask sayesinde arama yapılabildiğini; mesaj gönderilebildiğini ve 8 farklı dile tercüme yapılabildiğini belirtelim. Yani aslında akıllı telefon bağlantısı sayesinde sesli komutları işleyebiliyor. Ayrıca sesinizin kısık çıktığını ve iletişim kurduğunuz kişinin sizi anlamadığını düşünüyorsanız çok basit şekilde sesinizi yükseltebilir ve maskenin aynı zamanda bir megafon görevi görmesini sağlayabilirsiniz. Bu da az önce bahsettiğimiz maskeyi çene altına indirme sorununu minimuma indirebilir gibi görünüyor.

40 dolar şeklinde fiyatlandırılan yeni akıllı maskenin özellikle ABD ve Çin'de büyük ilgi gördüğü belirtiliyor. Ancak sınırlı sayıda üretim var ve dolayısıyla şirket yeni bir abonelik sistemiyle satış gerçekleştirmeyi hedefliyor. Belki önümüzdeki dönemlerde taleplerin yoğun olması durumunda üretimler de artırılabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >