Papa Francis: 'Bombaların anası' beni utandırdı

papa francis
papa francis

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, geçtiğimiz günlerde ABD'nin geliştirdiği nükleer olmayan en büyük bombaya "bombaların anası" denilmesinin kendisini utandırdığını söyledi.

Papa Francis, ABD ordusunun nükleer olmayan en büyük bombasına verdiği “Bütün bombaların anası” ismine tepki gösterdi. Dün düzenlenen bir kabul töreninde konuşan ve bu konudan bahsederken öfkelendiği görülen Papa şunları söyledi:

"Bir bombanın adı beni utandırdı: Tüm bombaların anası. Bakın, anne hayat verir, bu (bomba) ise ölüm veriyor. Bu aygıta anne mi diyeceğiz? Neler oluyor?"

"Tüm Bombaların Anası" olarak bilinen GBU-43/B ilk kez kullanıldı, Trump "büyük bir başarı" olarak niteledi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 13 Nisan'da, Amerikan ordusunun envanterindeki en büyük GPS güdümlü nükleer olmayan bombasının, Afganistan'ın Nangarhar kentinin Archin kasabasında DAEŞ-Horosan olarak bilinen; örgütün Afganistan'daki koluna ait mağara ve sığınakları imhâ etmek üzere kullanıldığını duyurdu.
"Tüm Bombaların Anası" olarak bilinen GBU-43/B ilk kez kullanıldı, Trump "büyük bir başarı" olarak niteledi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 13 Nisan'da, Amerikan ordusunun envanterindeki en büyük GPS güdümlü nükleer olmayan bombasının, Afganistan'ın Nangarhar kentinin Archin kasabasında DAEŞ-Horosan olarak bilinen; örgütün Afganistan'daki koluna ait mağara ve sığınakları imhâ etmek üzere kullanıldığını duyurdu.
Daha önce Trump ile Papa kavgası yaşanmıştı.
Papa Françesko, ABD'de geçtiğimiz yıl yaşanan seçim sürecinde Trump'ı isim vermeden sert şekilde eleştirerek, "Nerede olursa olsun köprüler yerine sadece duvarlar inşa etmeyi düşünen insan, Hıristiyan değildir. Bu, İncil’de yok. Oy verip vermeme konusuna ben girmiyorum. Sadece, bu kişi, Hıristiyan değildir diyorum" demiş, Papa'nın kendisiyle ilgili sözlerine Trump ise sert bir karşılık vermişti: “Bir dini liderin, bir kişinin inancını sorgulaması utanç verici"
Daha önce Trump ile Papa kavgası yaşanmıştı. Papa Françesko, ABD'de geçtiğimiz yıl yaşanan seçim sürecinde Trump'ı isim vermeden sert şekilde eleştirerek, "Nerede olursa olsun köprüler yerine sadece duvarlar inşa etmeyi düşünen insan, Hıristiyan değildir. Bu, İncil’de yok. Oy verip vermeme konusuna ben girmiyorum. Sadece, bu kişi, Hıristiyan değildir diyorum" demiş, Papa'nın kendisiyle ilgili sözlerine Trump ise sert bir karşılık vermişti: “Bir dini liderin, bir kişinin inancını sorgulaması utanç verici"
Trump, birçok konuda Papa ile zıt görüşlere sahip olsa da ilk ziyaretlerinden birini Vatikan'a yapacak.
* ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurt dışı gezisinde İsrail, Suudi Arabistan ve Vatikan'a gidecek.
Trump, birçok konuda Papa ile zıt görüşlere sahip olsa da ilk ziyaretlerinden birini Vatikan'a yapacak. * ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurt dışı gezisinde İsrail, Suudi Arabistan ve Vatikan'a gidecek.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >