Parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce, başlattığı hareketin adını duyurdu

Muharrem İnce
Muharrem İnce

CHP'den ayrılarak parti kuracağı konuşulan Muharrem İnce, Ankara'da basın toplantısı düzenledi.. İnce "Başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir. Adımız 'Bin günde memleket' hareketidir" diyerek yeni siyasi hareketinin adını duyurdu. 4 Eylül'de ilk adımı atacaklarını söyledi.

Son haftalarda CHP'den ayrılacağı sık sık gündeme gelen ve 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri akşamında yaşanacak olanlarla ilgili konuşacağı belirtilen Muharrem İnce, Ankara'da açıklamalarda bulundu.. İnce dikkat çekici açıklamayı yaptı ve "Başlattığımız hareket bir muhalefet hareketi değildir, bin günde memleket hareketidir. Bin Günde Memleket Hareketi'ni 4 Eylül'de başlatıyoruz" dedi.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar:

"Mavi Vatan'a yüksek sesle destek verilmelidir"

Mavi Vatan olarak tanınan aranda büyük bir zenginlik bulunmaktadır. Türkiye'deki muhalefet yüksek sesle destek mesajı vermelidir.

"Hareketimiz 'Bin Günde Memleket Hareketi'dir"

Türkiye saray rejimine mecbur değildir. Türk seçmeni tutucu da değildir. Yüzde 80'i değişkendir. Ben inanıyorum ki, Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür, 50+1 de mümkündür. Bizim hareketimizin amacı umutsuzluğu yok etmek, çıkış yolu göstermektir. Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı vardır. Hareketin adı 'bin günde memleket hareketidir.' Bu hareket gücünü de, finansmanını da, yönünü de milletten alacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finanse ettiyse yine edecektir. Bin Günde Memleket Hareketi'ni 4 Eylül'de başlatıyoruz. Bu hareket ırk, din, dil ayrımcılığına şiddetle karşı çıkacaktır. Kadına şiddet ve çocuk istismarına en yüksek sesle karşı çıkacaktır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >