Paşinyan Putin'den ümidi kesti: Kendimizi savunacağız

Paşinyan / Putin
Paşinyan / Putin

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile devam eden Karabağ savaşı ile ilgili "Rusya'dan ümidi kestim. Herkes silaha sarılmalı ve vatanını korumalı. Karabağ olmadan Ermenistan olmaz" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, "Ermenistan ne yazık ki ne Rusya'dan ne de başka ülkelerden destek göremedi. Artık Rusya'dan ümidi kestim. Kendimizi savunacağız" dedi.

İki kez ateşkesi ihlal ettiler

İki ülkenin dışişleri bakanları Moskova'da bir araya geldikten sonra ateşkes kararı alınsa da, Ermenistan ordusu ateşkesi defalarca ihlal etti ve sivilleri hedef aldı. Uluslararası kamuoyunun çağrılarına rağmen Ermeni ordusu sahada, Başbakan Nikol Paşinyan ise diplomaside gerilimi tırmandırmaya devam ediyor.

400 askerin bulunduğu tabur etkisiz hale getirildi

Cephede Azerbaycan'a karşılık veremeyen Ermenistan, sivillere füzeli saldırılarda bulunuyor. Ermeni askerlerin cepheden kitleler halinde kaçtığı görüntüler ortaya çıkmışken öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Ermenistan'a ait, tahminen 400 askerin bulunduğu 556'ncı alay taburunun tamamına yakını etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >