Pastanelere 'şeker' tabelası gelebilir

Doğal şeker tüketimi konusunda pastanelere sertifika verilecek.
Doğal şeker tüketimi konusunda pastanelere sertifika verilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı bir açıklama ile birçok konuya açıklık getirdi. Sağlıkla ilgili konular hakkında konuşan ve nişasta bazlı şeker kullanımına değinen Koca, ''Doğal şeker kullanımını son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda pastanelere sertifika vereceğiz ve bu sayede kolayca ayrım yapılabilecek'' dedi. Sağlık Bakanı ayrıca, ''Çocukların en az 1 saat spor yapması gerekiyor'' diyerek bu konuyla ilgili istatistikleri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verdiği bir röportajda sağlığa dair birçok konuya açıklık getirdi. Ulusal Beslenme Konseyi, gerçek şeker kullanımı ve Türk halkının en çok yakalandığı hastalıklara değindi.

'Doğal şeker kullanımını önemsiyoruz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuştu. Sağlıkla ilgili önemli açıklamalar yapan Koca, ''Nişasta bazlı şeker yerine doğal şeker kullanılmasını son derece önemsiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda hassasiyet gösterdiğini iyi biliyoruz bu nedenle de kota yüzde 5'ten yüzden 2 buçuğa düşürüldü. Bunun önlenebilirliği noktasında toplumun okuryazarlığını artırıp bu konuda bilinç oluşturmanın son derece önemli olduğunu düşünüyorum'' diyerek nişasta bazlı şeker kullanımıyla ilgili konuya açıklık getirdi.

Nişasta bazlı şeker tüketimi sağlığı olumsuz etkiliyor
Nişasta bazlı şeker tüketimi sağlığı olumsuz etkiliyor

'Çocuklar 1 saat spor yapmalı'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türk halkının en çok yakalandığı hastalıklar' ile ilgili olan soruya,

''Şu an Türk toplumunun 3'te 1'i obez, 3'te 1'i ise fazla kilolu. Dolayısıyla sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlığını yoğun bir şekilde geliştirmek gerekiyor. Çocukların yüzde 10'u hiç spor yapmıyor. Bu oran yüzde 20'sinde 1 saatten az, yüzde 30'unda 1 saat şeklinde. Çocukların günlük olarak en az 1 saat spor yapması gerektiğini biliyoruz. Hareketli bir toplum değiliz. Toplumdaki hareketsizlik oranımız son 7 yılda yüzde 56'dan yüzde 42.6'ya düştü. Bu oran çok yüksek'' dedi.

Fahrettin Koca, ''Çocuklar en az 1 saat spor yapmalı'' dedi.
Fahrettin Koca, ''Çocuklar en az 1 saat spor yapmalı'' dedi.

Ulusal Beslenme Konseyi nedir?

Ulusal Beslenme Konseyi'nin çalışmalarına yönelik açıklama yapan Fahrettin Koca, ''İlk defa Ulusal Beslenme Konseyi adında, yönetmelikle kurulan bir konsey oluşturuldu. Ulusal Beslenme Konseyi, 9 bakanlık, 7 sivil toplum kuruluşu, RTÜK ve YÖK temsilcilerinin bulunduğu geniş bir yapıya sahip. Herkes kendine yer yer kimlik vererek beslenmeyle ilgili birtakım farklı yaklaşımlar içerisinde olabiliyor. Vatandaşımıza doğru bilgilendirmeyi yapabilecek, bu zeminde bilimsel heyetlerin konuyu açık olarak ortaya koyduğu sağlıklı beslenme okuryazarlığını artırmaya yönelik en kapsamlı yaklaşım olacak'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >