Perihan Savaş: Eskiden var olan sevgi artık yok

Perihan Savaş, ''Sinema bizim kültürümüz'' dedi.
Perihan Savaş, ''Sinema bizim kültürümüz'' dedi.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Perihan Savaş Arnavutluk'taki sinemaseverlerle bir araya geldi. Film ve dizilerin çekimlerinde yaşanan zorluklara da değinen Savaş, önceki yıllarda mevcut olan sevgi ve özgüvenin mevcut olmadığını ifade etti. Oyuncu ayrıca, ''Sinema bizim kültürümüz'' dedi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen "Türk Filmleri Haftası" kapsamında "Sevdaların Ölümü" filmi gösterildi.

"Sevdaların Ölümü" filminin başrol oyuncusu Yeşilçam'ın usta oyuncusu Perihan Savaş, bu kapsamda düzenlenen söyleşide Tiran'daki sinemaseverlerle buluştu.

'Sinema bizim kültürümüz'

Savaş, söyleşide sinemaseverlerle buluşmaktan onur duyduğunu ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederek şu şeklide konuştu:

"Öncelikle sinema ve sanat bizim kültürümüzü anlatan, kültürümüzü yansıtan çok önemli bir sanat kolu. Sinema olsun, tiyatro olsun. Gördüğünüz gibi diziler, sinema bizi sizlerle buluşturuyor. Farklı kültürden, farklı dinden insanlara biz kendi kültürümüzü anlatabiliyoruz. Bunun desteklenmesi ve daha çoğalması, birtakım ülkelerde bu kadar çok sevilmesinin nedeni de gerçekten bu işi sevgiyle, saygıyla ve bunu sadece salt şöhret olmadan sanat adına yaptığımız içindir diye düşünüyorum.'' Beş yaşında şehir tiyatrolarının çocuk bölümünde sanat hayatına adım attığını söyleyen Savaş, bir süre tiyatrolarda oynadığını, ardından sinemaya başladığını belirtti.

'Önceki sevgi yok'

Film ve dizilerin çekimlerinde yaşanan zorluklara da değinen Savaş, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle oyuncuların işinin kolaylaştığını, ancak daha önceki yıllarda mevcut olan sevgi ve özgüvenin mevcut olmadığını ifade etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >