Pet şişeden tekne yaptılar!

"Turkoplas" adı verilen tekne Maltepe sahilinde suya indirildi.
"Turkoplas" adı verilen tekne Maltepe sahilinde suya indirildi.

İstanbul'da lise öğrencilerinin pet şişe ve plastik borular kullanarak yaptıkları tekne, Maltepe sahilinde suya indirildi. Öğrencilerin "çevre duyarlılığı" sloganıyla yaptığı 5 metre boyundaki tekne 6 kişi kapasiteli.

Şehit Mustafa Kaymakçı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin "çevre duyarlılığı" sloganıyla pet şişe ve plastik boru kullanılarak yaptığı 5 metre boyundaki 6 kişilik tekne İstanbul Maltepe sahilinde suya indirildi.

"Turkoplas" adı verilen tekneyi suya indirmek üzere Maltepe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ile okul müdürü Şahmettin Balahorlı, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri Maltepe Sahili Orhangazi Parkı içerisinde bir araya geldi.

Çevre duyarlılığı ön planda

Faik Kaptan, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulu ve öğrencileri bu çalışmalarından ötürü kutladığını belirterek, "Çevre duyarlılığı oluşturulması için çocuklarımız büyük gayret gösterdi. Çocuklarımızın bu gayretini takdir ediyorum. İnşallah çevre duyarlılığının daha da arttırılması konusunda katkısı olur diye temenni ediyorum." diye konuştu.

Şahmettin Balahorlı da geminin plastik şişelerle oluşturulduğunu dile getirerek, "Öğrenciler çevre duyarlılığı oluşturarak topladıkları bu pet şişelerden 1 hafta içerisinde tekne oluşturdu. Bu çalışmalar Amerika ve İngiltere'de de var. Bu çalışmaya Türkiye'den biz katılmış olduk. Öğrencilerimizi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Projede yer alan 10. sınıf öğrencisi Yakup Nurullah Narin ise projenin amacının çevreye duyarlılık olduğunu aktararak, şunları söyledi:

  • "Maltepe esnaflarıyla konuşup rica ettik. Onlar da bize yardımcı olacaklarını söylediler ve hepsi pet şişeleri çöp yerine poşetlerde biriktirdi. Biz de 1,5 ay boyunca günlük olarak bunları topladık. Sonra geminin yapım aşamasına başladık. Dikkati çekmek için böyle bir proje oluşturduk. 5 metre 30 santim uzunluğunda, 2,5 metre eninde bir tekne bu. 2 bin 650 pet şişe kullandık."

Konuşmaların ardından suya indirilen tekneye, motor takıldı. Ardından can yeleklerini giyen öğrenciler bindikleri tekneyi hareket ettirerek denize açılarak bir süre dolaştı.

Kıyıya başarıyla dönen tekneye, Denizciler Dayanışma Derneği Denizde Arama Kurtarma DAK-SAR ekipleri de eşlik etti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >