PKK’nın 15 bebeği kurşuna dizdiği korkunç saldırı: Sündüz Katliamı

Türk halkını acımasızca katleden terör örgütü PKK’nın 24 yıl önce bugün yaptığı katliam sonucunda birçok kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Katliamdan geriye acı hikayeler kaldı.

“Bizden ne istiyorsunuz, bizim siyasetle ilgimiz yoktur”

                                    
                                    Katliamda hayatını kaybeden Huri Samsa’nın oğlu Sabahattin Samsa o gece yaşananları anlattı. "Olay yerine gelen yabancı insanlar, çadırlarda kalan, savunmasız ve çoğunluğu çocuk yaklaşık 25 kişiyi bir çadırın etrafında toplayarak, 'sizin kocalarınız koruculuk yapıyor siz de burada bunun sefasını süremezsiniz' demiş. Oradaki anneler de 'biz rızkımız için buradayız. Siyasetle ilgimiz yoktur. Bizden ne istiyorsunuz' diye karşılık vermiş. Bu sırada telsizle konuşan bir kişinin ilk kurşunu sıkmasıyla gruptakiler katliamı yapmış. Grubun başında bulunan sakallı, uzun boylu zalim, insanlıktan nasibini almamış cani, talimat vererek herkesi kurşuna dizmiş. Silaha takılı şarjörlerini bitirerek ikinci şarjörü takıp soykırım yapmışlar. Can çekişen insanların hıçkırık seslerini duyuyormuş olaydan sağ kurtulanlar."
“Bizden ne istiyorsunuz, bizim siyasetle ilgimiz yoktur” Katliamda hayatını kaybeden Huri Samsa’nın oğlu Sabahattin Samsa o gece yaşananları anlattı. "Olay yerine gelen yabancı insanlar, çadırlarda kalan, savunmasız ve çoğunluğu çocuk yaklaşık 25 kişiyi bir çadırın etrafında toplayarak, 'sizin kocalarınız koruculuk yapıyor siz de burada bunun sefasını süremezsiniz' demiş. Oradaki anneler de 'biz rızkımız için buradayız. Siyasetle ilgimiz yoktur. Bizden ne istiyorsunuz' diye karşılık vermiş. Bu sırada telsizle konuşan bir kişinin ilk kurşunu sıkmasıyla gruptakiler katliamı yapmış. Grubun başında bulunan sakallı, uzun boylu zalim, insanlıktan nasibini almamış cani, talimat vererek herkesi kurşuna dizmiş. Silaha takılı şarjörlerini bitirerek ikinci şarjörü takıp soykırım yapmışlar. Can çekişen insanların hıçkırık seslerini duyuyormuş olaydan sağ kurtulanlar."
Katliamda 15’i bebek 9’u kadın tam 24 kişi PKK’lılar tarafından katledildi.

                                    
                                    “En az merminin isabet ettiği annemin vücudunda 8 mermi yarası vardı” 
  
Sabahattin Samsa sözlerine şöyle devam etti: "Cenazeleri kaldırmak için tek tek çadırlardaki battaniyeleri getirdik. Bazı cenazelerin parçaları birbirine karışmıştı. Etraftan ot toplayarak atların heybelerine doldurduk ve şehit olan çocukların büyük bir kısmını heybelere bıraktık. Yaşı büyük olanları da üzerlerine bırakarak bağladık ve 3 saatlik yolculuktan sonra ilçeye ulaştık. Şehitlerin kanı heybelerden sızarak yere damlıyordu. Cenazeleri ilçedeki sağlık ocağına getirdik ve işlemlerin ardından kendi imkanlarımızla yıkayarak defnettik. En az merminin isabet ettiği annemin vücudunda 8 mermi yarası vardı. İmkanlarımız olmadığı için kaymakamlık kefen temininde bulunmuştu.”
Katliamda 15’i bebek 9’u kadın tam 24 kişi PKK’lılar tarafından katledildi. “En az merminin isabet ettiği annemin vücudunda 8 mermi yarası vardı” Sabahattin Samsa sözlerine şöyle devam etti: "Cenazeleri kaldırmak için tek tek çadırlardaki battaniyeleri getirdik. Bazı cenazelerin parçaları birbirine karışmıştı. Etraftan ot toplayarak atların heybelerine doldurduk ve şehit olan çocukların büyük bir kısmını heybelere bıraktık. Yaşı büyük olanları da üzerlerine bırakarak bağladık ve 3 saatlik yolculuktan sonra ilçeye ulaştık. Şehitlerin kanı heybelerden sızarak yere damlıyordu. Cenazeleri ilçedeki sağlık ocağına getirdik ve işlemlerin ardından kendi imkanlarımızla yıkayarak defnettik. En az merminin isabet ettiği annemin vücudunda 8 mermi yarası vardı. İmkanlarımız olmadığı için kaymakamlık kefen temininde bulunmuştu.”
Olayın faillerinin isimleri yıllar sonra ortaya çıktı

                                    
                                    Bu katliamın sonrasında yıllar geçmesine rağmen olayın faili teröristlerin isimleri belirlenememişti. Fakat terör örgütü üyesi Kadri Cihan’ın itirafları, katliamın sorumlularını da ortaya çıkardı. Şu anda cezaevinde bulunan Cihan olayla ilgili güvenlik güçlerine şu ifadeyi verdi:
Olayın faillerinin isimleri yıllar sonra ortaya çıktı Bu katliamın sonrasında yıllar geçmesine rağmen olayın faili teröristlerin isimleri belirlenememişti. Fakat terör örgütü üyesi Kadri Cihan’ın itirafları, katliamın sorumlularını da ortaya çıkardı. Şu anda cezaevinde bulunan Cihan olayla ilgili güvenlik güçlerine şu ifadeyi verdi:
PKK’lı hainler bu katliamın suçunu devlete atmaya çalıştı

                                    
                                    "Van ili Bahçesaray ilçesindeki Sündüz Yaylası'na temmuz ayı ortalarında baskın yapıldı. Bu baskında 20-25 arasında vatandaş öldürüldü. Bu eyleme katılan ve eylemi planlayarak talimatı veren Ali Kici kod isimli örgüt mensubundan eylemle ilgili bilgi almıştım. Sivil ölü sayısının fazla olmasından dolayı örgüt bu eylemi kabullenmedi. Halk nazarında tepki toplamamak amacıyla eylemi korucuların yaptığını açıkladı."

  
Katliamdan sağ kurtulan 4 kişi için ise hayat hiçbir zaman eskisi gibi olmadı.
PKK’lı hainler bu katliamın suçunu devlete atmaya çalıştı "Van ili Bahçesaray ilçesindeki Sündüz Yaylası'na temmuz ayı ortalarında baskın yapıldı. Bu baskında 20-25 arasında vatandaş öldürüldü. Bu eyleme katılan ve eylemi planlayarak talimatı veren Ali Kici kod isimli örgüt mensubundan eylemle ilgili bilgi almıştım. Sivil ölü sayısının fazla olmasından dolayı örgüt bu eylemi kabullenmedi. Halk nazarında tepki toplamamak amacıyla eylemi korucuların yaptığını açıkladı." Katliamdan sağ kurtulan 4 kişi için ise hayat hiçbir zaman eskisi gibi olmadı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >