PKK'ya himmetten halka hizmete: Kayyum atanan belediyelerde ne değişti?

kayyum atanan belediyeler
kayyum atanan belediyeler

PKK'ya hizmet eden belediye başkanlarının yerine gelen isimler, belediye imkanlarını halka hizmet için kullanıyor.

İçişleri Bakanlığınca terör örgütleri ile irtibatlı olan 79 belediyeye görevlendirme yapıldı. Belediyenin hizmet vermesi gereken araçlarını PKK terör örgütüne tahsis eden bu belediyelerin, aynı zamanda devletin belediyelere hizmet için gönderdiği paraları da PKK'ya hibe ettiği ortaya çıkmıştı.

Belediye bünyesinde çalışan olarak PKK'lıları almakla kalmayan HDP(DBP)'li belediye başkanları, çalışan olarak gösterdikleri personellerin işe gelmediği, hatta bu personellere o ilçe veya ilde yaşamamalarına rağmen maaş bağlandığı belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirmesiyle de terör örgütüyle bağlantılı belediye çalışanları görevden alınırken, belediyeye tahsis edilen paralar da halka hizmet için kullanılmaya başlandı.

Twitter'da kayyum atanan belediyeleri yakından takip eden @kayyumdanhaber adlı hesap, Bakanlığın görevlendirdiği belediye başkanlarının gelmesiyle de bölgede birçok şeyin değiştiğini bizlere gösteriyor...



https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsilvan.belediyesi.9%2Fposts%2F140301989816342&width=500
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >