PlayStation 5'ten haber var: 'Tanıtım tarihi sızdı'

PlayStation 5 ne zaman çıkacak? (PlayStation 4 oyun kumandası, 5 geldiğinde tarih olabilir.)

● Sony'nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve birçok kullanıcı tarafından merakla beklenen PlayStation 5'in, tarihin en güçlü oyun konsolu olması bekleniyor.

● 15 Kasım 2013'ten beri yeni konsol üretmeyen Sony, PlayStation 5'e dair güvenilirliği tartışmalı haberlerle gündem olmayı başarmıştı.

● Son iddialar, Sony'den sızdırılan bir e-posta ile ortaya çıktı. E-postaya göre şirket, 12 Şubat 2020 günü 'PlayStation Meeting 2020' isimli bir etkinlik düzenleyecek.

Sony'nin bundan 'yıllar yıllar önce' attığı bir adım, birçok farklı insan için 'bir devrin başlangıcı' olarak isimlendiriliyor. Şöyle düşünelim. Bir şirket, atarilerden sıyrılarak şık, prestijli, kaliteli ve fazlasıyla özgün bir eğlence zamanını bir kutunun içine sığdıracağını söylüyor ve bu kutuyu milyonlarca farklı kullanıcının evine sokmayı başarıyor. Televizyonun ya da bilgisayarın icadına fazlasıyla benzeyen bu hamle, dünya teknoloji tarihinde de hiçbir şeyi eskisi gibi bırakmayacak seviyede değiştirmeyi bildi.

İlk PlayStation'ın üretimi üzerinden neredeyse 25 yıl geçti.
İlk PlayStation'ın üretimi üzerinden neredeyse 25 yıl geçti.

3 Aralık 1994'te, bundan neredeyse 25 yıl yıl önce piyasaya çıkan PlayStation 1, Japonya'da tanıtıldığından bu yana hızlı ve devinimli bir şekilde markalaşma sürecini tamamlayarak efsaneleşti. PlayStation 1'i 2 ve 3 takip ederken konsolların üretim zamanlamaları genelde ortak ve yakın tarih farklarını içerdi. Son PlayStation üzerinden 6 yıl geçmesi ve PlayStation 5'e dair merakın çığ gibi büyümesi, ortaya çıkan her gelişmeyi değerli kılıyor diyebiliriz.

Sony, PlayStation üretimiyle oyun dünyasının en güçlü şirketi olmayı başardı.
Sony, PlayStation üretimiyle oyun dünyasının en güçlü şirketi olmayı başardı.

E-posta, bilgi verdi

Sekizinci jenerasyon konsolların miadı yavaş yavaş dolarken PlayStation 5 hakkında ortaya çıkan iddiaların sağlıksızlığı da süreci farklı bir noktaya çekmeyi başardı. Sony ve Microsoft arasında PlayStation ve Xbox üzerinden gerçekleşen rekabeti de göz önüne aldığımızda iki şirketin olası adımlarının da ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Her iki dev şirket de şu sıralar yeni birer oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Ancak şu an için bu iki yeni konsolun da ne zaman piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Sony'den sızdırılan bir e-posta ise PlayStation 5'in piyasaya çıkış tarihini ortaya çıkarmış gibi görünerek bu bilinmezliğin bir kısmını ortadan kaldırabilir.

PlayStation 5'in tahmin edilen görüntüleri.
PlayStation 5'in tahmin edilen görüntüleri.

PlayStation Meeting 2020 toplantısı bekleniyor!

Sony'den sızdırılan e-postaya göre Sony, 2020 yılının şubat ayında bir toplantı düzenleyecek. Düzenlenecek olan bu toplantıya da 'PlayStation Meeting 2020' ismi verilmiş durumda. Üstelik Sony, düzenleyeceği bu etkinlik için Electronic Arts, Ubisoft ve Activision gibi önde gelen oyun yayıncılarına da davet mektupları hazırlamaya başlamış durumda. Sızdırılan e-postaya göre 12 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan toplantıyla birlikte hem Playstation 5 hem de PlayStation 5'le piyasaya sürülecek olan PSVR 2 sanal gerçeklik destekli ekipman setiyle ilgili detaylı bilgiler kullanıcılarla buluşmuş olacak.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >