PlayStation Classic'ten klasik haber: 'Fiyat yine düştü'

PlayStation Classic.

Sony’nin ‘nostalji tutkunları’ için özel olarak geliştirdiği ve geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına da dahil ettiği PlayStation Classic’in yurtdışı fiyatı bir kez daha düşürüldü.

Teknoloji devi Sony’nin aradan geçen 24 yılın ardından yenilenerek satışa sunduğu PlayStation Classic modeli geçtiğimiz aylarda görücüye çıkmıştı. Büyük umutlara piyasaya sürülen konsol beklentilerin uzağında kalmış ve hedeflenen ilgiyi görmemişti. İlk aşamada 100 dolardan satışa çıkan konsol, sonrasında 60 dolar seviyesinde raflarda yer almaya başladı. Son olarak fiyatta bir ‘güncelleme’ daha yapıldı.

PlayStation Classic, tasarımıyla teknoloji ve nostaljiyi bir araya getiriyor.
PlayStation Classic, tasarımıyla teknoloji ve nostaljiyi bir araya getiriyor.

Resmi bir indirim olarak değerlendirilemeyecek olsa da PlayStation Classic fiyatının ABD’deki kimi mağazalarda 40 dolar seviyesine kadar indiği gözlemleniyor. Bu tarz bir indirimin Sony’nin haberi ve onayı olmadan yapılmasının mümkün olmayacağı düşünüldüğünde PlayStation Classic fiyatının kesin olarak düştüğünü söyleyebiliriz.

Sony, PlayStation Classic konusunda beklediğini bulamadı.
Sony, PlayStation Classic konusunda beklediğini bulamadı.

Yeni indirim Türkiye için de kapıda

Türkiye pazarında da piyasaya sürülen konsol, 799 TL fiyat etiketiyle raflardaki yerini almıştı. Daha sonra yapılan indirimle şirket, konsolun fiyatını 450 TL’ye kadar çekerken ürünü ilk çıktığı gün alan kullanıcıların canı epey sıkılmıştı. Türkiye’de halen 450 TL’ye satılan konsol için yeni indirimin birkaç gün içerisinde devreye girmesi bekleniyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >