PlayStation'ı dizüstü bilgisayar formuna dönüştürdü

playstation 4
playstation 4

Bir tasarımcı, PlayStation 4 Slim'i dizüstü bilgisayar formuna dönüştürerek oyuncuların hayallerini gerçekleştirdi.

Oyun konsollarını dizüstü bilgisayarlara dönüştürerek ortaya sıra dışı tasarımlar çıkaran Edward Zarick, son olarak PlayStation 4 Slim için de benzer bir çalışma gerçekleştirdi. PlayStation 4 Slim'e yerleştirdiği 19 inç'lik özel ekran yardımıyla konsolu dizüstü bilgisayar formuna dönüştüren tasarımcı, çeşitli özelleştirmeler de yapmış.
Özel kasa yardımıyla kablolu ve kablosuz internet bağlantısı, USB arabirimleri ve Blu-ray sürücü sorunsuz bir şekilde sunuluyor. Üstelik bunlar ek olarak cihaza harici bir hoparlör bağlamaya da gerek yok; keza sistemde dahili olarak iki hoparlöre yer veriliyor. En önemli ayrıntılardan birisi ise ekranın Full HD çözünürlük desteklemiyor oluşu. Kullanılan ekran 1280 x 720 piksel çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor. Ek olarak proje üzerinde çalışılmaya devam ediliyor ve taşınabilir konsol yakında Full HD destekli özel bir panelle de gelebilir.
Ancak bu da çok büyük bir problem değil zira cihazın arka kısmında yer alan HDMI çıkışı sayesinde televizyonlara ya da monitörlere yüksek çözünürlükte görüntü aktarımı mümkün. PlayBook 4 Pro olarak isimlendirilen cihazda dahili bir batarya da bulunmuyor. Yani sabit bir enerji kaynağı şart.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >