Politikaya koronavirüs arası: Toplantılar bir bir ertelendi

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya çapında birçok toplantı, organizasyon ve etkinlikler ertelendi
Koronavirüs salgını nedeniyle dünya çapında birçok toplantı, organizasyon ve etkinlikler ertelendi

Dünyanın geneline yayılan ve 10 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Türkiye’de ve dünyada birçok toplantı ertelendi. Avrupa Birliği, AB Liderler Zirvesi’ni erteleme kararı aldı. ABD’de yapılacak olan G7 Liderler Zirvesi ise video konferans yoluyla yapılacak. Türkiye’de ise Meclis’te bulunan tüm partiler grup toplantılarını iptal etti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkeler tedbirleri sıklaştırdı. Dünyanın birçok yerinde etkinlikler, toplantılar bir bir erteleniyor ya da video konferans yoluyla iletişim sağlanıyor.

G7 Liderler Zirvesi video konferansla yapılacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın, haziran ayında ABD'de düzenlenmesi planlanan G7 Liderler Zirvesi'nin Covid-19 endişeleri nedeniyle video konferans yöntemiyle yapılmasına karar verdiği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere, ABD basınına yaptığı açıklamada, Trump'ın 10-12 Haziran'da Maryland eyaletindeki 'Camp David' yerleşkesinde düzenlenmesi planlanan G7 Liderler Zirvesi'nin video konferans yoluyla gerçekleştirilmesi kararı aldığını belirtti.

Covid-19 nedeniyle daha önce G7 Dışişleri Bakanları ve Maliye Bakanları toplantıları da video konferans ortamına taşınmıştı.

AB Liderler Zirvesi ertelendi

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderlerini gelecek hafta Brüksel'de bir araya getirecek Liderler Zirvesi, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

26-27 Mart'ta 27 ülkenin liderini bir araya getirecek olağan AB Liderler Zirvesi'nin ertelendiği duyuruldu. Liderlerin gelecek hafta koronavirüsle mücadeleyi görüşmek için bir video konferans düzenleyeceği aktarıldı.


NATO tatbikatları ertelendi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "sanal" bir basın toplantısı düzenleyerek NATO 2019 raporunu duyurdu. Stoltenberg basın toplantısında, korona virüsü (Covid-19) nedeniyle NATO'nun aldığı tedbirleri de açıkladı.

Stoltenberg, "NATO ve üyelerimiz olarak sert tedbirler almak zorunda kaldığımız bu günlerde NATO'nun temel görevi olan üyelerimizin savunması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süreçte bazı askeri personelimizde Covid-19 tespit edildi ve karantinaya alındılar. Bu nedenle NATO tatbikatları ertelenmiş ya da iptal edilmiştir. Ancak başta Afganistan ve Kosova olmak üzere NATO misyon görevleri kesinti olmaksızın devam edecektir" ifadelerini kullandı.

TBMM’de partiler grup toplantılarını iptal etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti ve CHP'den sonra MHP, İYİ Parti ve HDP de salı günü yapılan TBMM grup toplantılarını iptal etti.

Diplomasi Forumu ertelendi

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların ev sahipliğinde 27-29 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'nu koronavirüs endişesi nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.

Koronavirüs hangi semptomlarla geldi?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >