Portekiz'in Venedik'i: Aveiro

Aveiro / Rossio Bölgesi.
Aveiro / Rossio Bölgesi.

Portekiz’in sakin bir kasabası olan Aveiro için Portekiz’in Venedik’i de deniyor. Bu benzetmenin sebebi hiç şüphesiz ki kasabanın tam da ortasından geçen kanaldan kaynaklanıyor.

Tıpkı Venedik’te olduğu gibi Aveiro’da da gondol turlarına katılabilirsiniz. Tek fark var o da gondol turlarının Venedik’tekilerden daha ucuz olması.

Aveiro.
Aveiro.

Rossio Bölgesi: Brezilya’dan ülkelerine tekrar dönüş yapan yerel halk Aveiro'nın çehresini değiştirmiş ve Rossio Bölgesi’ni Art Nouveau tarzındaki yapılarla donatmışlar.

Eski Tren İstasyonu.
Eski Tren İstasyonu.

Eski Tren İstasyonu: Yapımı 1916'da tamamlanmış eski tren istasyonu, dış cephesinin zarif görünümüyle, kasabanın en çok fotoğraflanan yapılarının başında geliyor. Daha öncede bahsettiğim gibi, çini denince dünyanın aklına Portekiz geliyor. Portekizliler bu tren istasyonunun dış cephesini mavi çinilerle donatmış, işte bu yüzden de sıradan bir bina çok ilgi çekici bir hal almış.

Forum Aveiro.
Forum Aveiro.


Forum Aveiro: Şehrin tek AVM’si Forum Aveiro. Bu alışveriş merkezini diğerlerinden ayıran en büyük özelliği yaz sezonunda açık terasında piknik yapabilme imkânı sunması. Eğer Aveiro’ya yazın giderseniz siz de bu alışveriş merkezinde piknik yapabilirsiniz.

Costa Nova.

Costa Nova: Tam bir nostaljik balıkçı köyü imajıyla bezenmiş bu kıyı köyündeki tüm detaylar Instagramerları mest ettirecek tarzda. Özellikle de yan yana dizilmiş renkli binaları.

Kısa gezintinin ardından Averio’da neler yapılabilir?

Geleneksel teknelerle Aveiro'nun kanallarını keşfet:

Her biri birbirinden renkli teknelerle Aveiro’nun kanalları boyunca seyahat edebilirsiniz. Detaylı bir şehir turu 100 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Eğer kanal turu yapmaya karar verirseniz yanınızda kesinlikle şapkanız, güneş gözlüğünüz ve güneş kreminiz olsun çünkü tur boyu gölgeye hasret kalıyorsunuz.

Aveiro kanalları.
Aveiro kanalları.

Açık hava spasıyla rahatla:

Aveiro, tuz bakımından zengin bir şehir olduğu için tuzu farklı alanlarda kullanmayı da ihmal etmemişler. Tuz göllerini spa merkezlerine dönüştüren bölge halkı, bu havuzlarda vakit geçirmenin cilde çok iyi geldiğini iddia ediyor. Tuz havuzlarına giriş 4 Euro’da başlıyor.

Açık hava spası.
Açık hava spası.

Aveiro seramiklerini gözden kaçırmayın:

Hemen her yapının dış cephesinde karşınıza çıkan seramikler size çok şey anlatacak. Şehrin kültürüne dair hikâyelerin büyük bir ustalıkla işlendiği seramikleri izlemesi bedava.

Aveiro seramikleri.
Aveiro seramikleri.

Ben, iki ay boyunca gezdiğim tüm Avrupa ülkelerindeki deneyimlerimi GZT’de sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Yayımlanan diğer tüm gezi yazılarıma GZT'den ulaşabilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >