Powerbank’ler ne kadar güvenli?

Powerbank.
Powerbank.

Günlük hayatımızın önemli bir parçası haline gelen powerbank’ler kullanışlı olduğu kadar güvenli mi? Bataryayı bozabilme ve hatta patlayabilme riskini sizler için inceledik…

Geçtiğimiz yıldan bu yana Uşak, Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen powerbank’lerin patlama olayları kullanıcıları tedirgin ediyor. Cep telefonları büyük bir hızla hayatımızın merkezine yerleşmiş durumda. Bunun hemen akabinde sonsuz biçimde hissedilen şarj problemi insanları telefonların yanında powerbank kullanmaya itiyor. Powerbank’lerin güvenli ve verimli kullanılabilmesi için çeşitli özelliklere sahip olması şart. İşte powerbank’ler için en önemli referans noktaları…

Hızlı ve akıllı şarj özelliği

                                    
                                    Edinilecek olan powerbank mutlaka hızlı şarj anlamına gelen 2A giriş yuvasına sahip olmalı, akıllı şarj özelliği ile daha güvenli bir şekilde şarj işlemini gerçekleştirmelidir.
Hızlı ve akıllı şarj özelliği Edinilecek olan powerbank mutlaka hızlı şarj anlamına gelen 2A giriş yuvasına sahip olmalı, akıllı şarj özelliği ile daha güvenli bir şekilde şarj işlemini gerçekleştirmelidir.
Düzgün çıkış gücü

                                    
                                    Powerbank’ler, düzgün 5V çıkış gücü vermeli, bu sayede şarj ettiği cihazın pillerine zarar verme riski ortadan kaldırılmalıdır.
Düzgün çıkış gücü Powerbank’ler, düzgün 5V çıkış gücü vermeli, bu sayede şarj ettiği cihazın pillerine zarar verme riski ortadan kaldırılmalıdır.
Kullanılan pilin kalitesi

                                    
                                    Kullanılan powerbank’in içinde güç kapasitesine göre ayarlanmış, uygun piller bulunmalıdır. Tüketiciler, powerbank’lerin içerisindeki pillerin markasını bilmeye de gayret etmelidir.
Kullanılan pilin kalitesi Kullanılan powerbank’in içinde güç kapasitesine göre ayarlanmış, uygun piller bulunmalıdır. Tüketiciler, powerbank’lerin içerisindeki pillerin markasını bilmeye de gayret etmelidir.
Güvenlik testleri

                                    
                                    Powerbank’ler aşırı gerilim, aşırı akım, aşırı şarj ve deşarj ile aşırı ısınma testlerinden geçmek zorundadır. Aksi takdirde tüm bu tehlikelerin tamamı powerbank kullanıcıları için risk oluşturmaya başlar. Bu testler, aldığımız ürünlerin kılavuzlarında bulunmakta olup mutlaka kontrol edilmelidir.
Güvenlik testleri Powerbank’ler aşırı gerilim, aşırı akım, aşırı şarj ve deşarj ile aşırı ısınma testlerinden geçmek zorundadır. Aksi takdirde tüm bu tehlikelerin tamamı powerbank kullanıcıları için risk oluşturmaya başlar. Bu testler, aldığımız ürünlerin kılavuzlarında bulunmakta olup mutlaka kontrol edilmelidir.
Güvenilir marka

                                    
                                    Ürün markası; ürünün kalitesini, garanti ve servis hızını belirleyen en önemli nokta olarak göze çarpıyor. Bilinirliği yüksek bir markanın powerbank’leri diğerlerine nazaran daha az risk taşımaktadır. Markasız ürünlerden kaçınılmalı, marka seçimi konusunda titiz davranılmalıdır.
Güvenilir marka Ürün markası; ürünün kalitesini, garanti ve servis hızını belirleyen en önemli nokta olarak göze çarpıyor. Bilinirliği yüksek bir markanın powerbank’leri diğerlerine nazaran daha az risk taşımaktadır. Markasız ürünlerden kaçınılmalı, marka seçimi konusunda titiz davranılmalıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >