Prof. Dr. Canan Karatay'dan gündeme yerleşen kırmızı et açıklaması

Canan Karatay
Canan Karatay

Yaptığı açıklamalarla gündem oluşturmaya devam eden Prof. Dr. Canan Karatay'dan tartışma oluşturacak bir kırmızı et açıklaması geldi.

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık alanında gündemi belirlemeye devam ediyor. Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen bir kitap imzalama etkinliğinde, gazetecilere yaptığı açıklama yapan Karatay, bayramda baklava ve börek tüketilmesini önermediğini söyledi.

Canan Karatay
Canan Karatay

Lezzetli ve doğal olan her şeyin istenildiği kadar yenilebileceğini aktaran Karatay, baklava yenilecekse sadece bir dilim tüketilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kurban Bayramına ilişkin açıklamalarda bulunan Karatay, "Bol bol kuyruk yağını kullanabilirsiniz. Kırmızı et, yağıyla beraber yendiğinde faydalı, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz" ifadesini kullandı.

Türk kahvesi
Türk kahvesi

Türk kahvesinin sağlıklı olduğuna dikkati çeken Karatay, "Kahve en güçlü antioksidandır, şekersiz olmak şartıyla. Misafirlikte şeker yemeyiniz, bol bol kahve içebilirsiniz. Yaz döneminde bol bol denize girip, güneşlenip D vitamini depolamalı. İleri yaşta görülen hastalıkların hiçbiri genetik değildir, hepsi önlenebilir hastalıklardır. Bu hastalıkların hiçbiri ilaç eksikliğinden değildir" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >