Putin'den itiraf gibi açıklama: Ekipman konusunda yetersiziz

Arşiv
Arşiv

Rusya Başkanı Vladimir Putin ülkesindeki koronavirüs salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekipman konusunda yetersiz olduklarını kabul eden Putin, "Önceki zamanlarla kıyaslandığında çok daha fazla üretiyoruz ama hala yetmiyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Üretiyoruz ama yetmiyor"

Putin, "Önceki zamanlarla kıyaslandığında çok daha fazla üretiyoruz ama hala yetmiyor. Üretimdeki, ithalattaki artışa rağmen, her türlü malzeme eksik" diye konuştu. Putin, Rusya'nın şu anda günde 100 bin koruyucu giysi ürettiğini, mart ayında bu sayının sadece 3 bin olduğunu söyledi. Aynı şekilde maske üretiminin de nisan ayında on misli artırılarak günde 8,5 milyona çıkarıldığını kaydetti.

"Salgın en yüksek seviyeye erişmedi"

Salgının Rusya'da halen en yüksek seviyesine erişmediğini vurgulan Putin, herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Rusya lideri, hükümetin salgının hızını kesmeyi başardığını ama Rusya halkının bir süre daha kendilerini izole etmesi gerektiğini söyledi.

Sokağa çıkma yasağı uzatıldı

Ülkede salgının yayılmasını önlemeye yönelik sokağa çıkma sınırlamalarının son olarak 11 Mayıs'a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >