Putin’den Soçi Zirvesi öncesi yoğun telefon trafiği: 4 liderle görüştü

arşiv
arşiv

Suriye konusunda çözüme ulaşabilmek amacıyla Astana sürecini başlatan 3 ülkenin Soçi’de tekrar bir araya gelmesinin öncesinde Putin’in yoğun telefon trafiği dikkati çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi Zirvesi öncesi ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'la yaklaşık 1 saat görüştü. İki liderin görüşmesinde; Suriye başta olmak üzere İran, Kuzey Kore, Afganistan ve Ukrayna konuları ele alındı.

Putin ve Trump, geçen hafta Vietnam’da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi çerçevesinde gayrı resmi görüşmeler gerçekleştirmişti.

Putin, Kral Selman ile de telefon görüşmesi yaptı

Putin ayrıca Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile ağırlıkla enerji işbirliğinin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Suriye’de teröristlere karşı verilen mücadelenin başarıya ulaşmasıyla Ortadoğu’da şekillenen durumu, bölgede uzun vadeli çözüme yönelik atılacak adımları değerlendirdiler.

Görüşmede ayrıca petrol ve doğalgaz piyasalarında Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki iş birliğinin artarak devam edilmesi konuşuldu.

Netanyahu ve Sisi ile de Suriye’ye dair görüşme yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda Suriye’yi görüştü. Putin, Mısırlı ve İsrailli liderlerle Suriye'de sona yaklaşan askeri operasyonlarla ilgili durumu değerlendirdi.

Soçi’de bugün Türk, Rus ve İranlı liderler arasında Suriye’nin ele alınacağı toplantıya yönelik de görüş alışverişinde bulunuldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >