"Putin'le yapacağımız görüşme İdlib'de tavrımızı belirleyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 18.00'da Putin ile telefonda görüşeceğine belirterek "Şu an itibarıyla İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Rejim İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü ve 2 doçkalı pikabın imha edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Putin'le görüşmemin neticesi tavrımızı belirleyecek"

Merkel ve Macron İdlib konusunda dörtlü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler, henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi. Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz. Akşamki görüşmenin neticesi tavrımızı belirleyecek.

"150civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi"

Şu an itibarıyla İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. İdlib'de yoğun bir ben buna savaş diyebilirim şu anda orada devam ediyor. Son rakamlar, 150 civarında rejim mensubu etkisiz hale getirildi. 12 tank 3 zırhlı araç 14 top obüsü ve 2 doçkalı pikap bunlar imha edildi. Rejim İdlib halkına zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz.

Güvenli bölgede yeni adım attık briket barakalar yapalım 25-30 metrekare dedik. Bu çalışmalarımız devam ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >