Ramazan ayında ortalığı kana buladılar: 80 ölü 350 yaralı

Ramazan ayında ortalığı kana buladılar: 80 ölü 350 yaralı
Ramazan ayında ortalığı kana buladılar: 80 ölü 350 yaralı

Afganistan'da su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 80 kişi yaşamını yitirdi, 350 kişi yaralandı. Saldırıda Almanya Fransa ve Hindistan büyükelçilik binaları hasar gördü.

Afganistan'da devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede bomba yüklü araç infilak ettirildi. En az 580 kişi yaşamını yitirdi, 350 kişi yaralandı. Başkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vezir Ekber Han'daki binaların çoğu ağır hasar gördü, yaklaşık 30 araç yandı. Saldırının bir su tankerine yerleştirilen bombayla düzenlendiği kaydedildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRDILAR

İlkbaharın gelmesiyle Taliban'ın saldırılarında artış görülen Afganistan, bu Sabah başkentinde vuruldu. Devlet başkanlığı ve büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede, Alman büyükelçiliğinin yanında patlatılan bomba yüklü araç başkent Kabil'i sarstı.

Saldırı bölgesine yakın yerde bulunan Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'nde ise can ve mal kaybı olmadığı, binanın cam ve duvarlarında küçük çaplı hasar oluştuğu öğrenildi

MEYDANA GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR TUTULDU

BBC'den Harun Nazafijada, olay yerinde kanlar içinde çok sayıda insan bulunduğunu ve polisin meydanı giriş çıkışlara kapattığını bildiriyor.

Al Jazeera muhabiri Kais Azimi ise, saldırının gerçekleştiği noktanın çok önemli ve Kabil'in en kalabalık yerlerinden biri olduğunu aktarıyor.

Başkent Kabil'deki son büyük saldırı, ülkenin en büyük askeri Hastanesine Mart ayında düzenlenmişti. Doktor kıyafeti giyen teröristler içeride katliam yapmış, helikopterlerin katıldığı operasyondaki çatışma saatlerce sürmüştü. Resmi açıklamaya göre, onlarca kişi saldırıda can vermişti.

TALİBAN, ÜLKEDE ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Terör örgütü Taliban, son günlerde ülkede saldırılarını artırdı. Kutsal Ramazan ayının ilk günü bomba yüklü bir aracı kullanan intihar saldırganı, ülkenin doğusunda yer alan Host şehrindeki bir futbol sahasının yanına araçla yanaştı. Aracın infilak etmesiyle en az 14 kişi öldü.

Geçen hafta Kandahar eyaletindeki bir ordu kampına da saldırı düzenlenmişti. Şahveli Kot ilçesindeki kampı hedef alan militanlar, 15 askeri öldürmüştü. İlçedeki bir diğer kamp da üç gün önce baskına uğramış ve 10 asker yaşamını yitirmişti.

Afganistan'da halen fazlasıyla etkin olan Taliban örgütü, polis içindeki militanlarını kullanarak da katliam yaptı. Mayıs ayı içinde iki polis karakolda meslektaşlarını vurup silahlarını alarak kaçtı.

TÜRK ASKERİ GÖRÜNTÜLEDİ

Kabil'de görevli Türk askeri birliğinden çekilen bir fotoğraf, patlamanın şiddetini gözler önüne seriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >