"Ramazan etkinliğinde sahne aldığım için çok heyecanlıyım"

Leman Sam
Leman Sam

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında Leman Sam, önceki akşam İstinye Tersane Alanı’nda sahne aldı.

Sahnede çok heyecanlıyım

Sam, “Bu gece benim için çok anlamlı. İlk kez bir Ramazan ayı etkinliğinde sahne alıyorum ve çok heyecanlıyım” dedi. Leman Sam röportajın ardından kendisini dinlemeye gelen hayranlarına özel seçtiği şarkılarından oluşan repertuarıyla unutulmaz dakikalar yaşattı.

Leman Sam kimdir
Leman Sam'ın kızları Şevval Sam ve Şehnaz Sam ile Kuruçeşme Arena'da verdiği aile konserinden görünüm. 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli kökenlidir ve çocukluk yılları Anadolu'da geçti. Kendisini "tam bir Anadolulu" olarak nitelendirir. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Bir süre operada korist olarak çalıştı.

  
Kendine özgü tarzının yanı sıra türkü yorumuyla da beğeni toplamıştır. Özellikle Azeri türkülerine albümlerinde de yer vermiştir. Bunun yanı sıra Helence, Fransızca, İspanyolca gibi yirmiye yakın dilde şarkı söyleyebilen bir sanatçı olarak isim yapmıştır. Medyada çok göz önünde olmayan sanatçı, pek çok şehir ve ülkede konser verdi. Başlıca diplomatik konserleri: dönemin Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez ve Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesine verdikleridir. Bunların yanı sıra Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao World Troubadour Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Şevval Sam ve Şehnaz Sam adında iki kızı vardır. Doğal hayatın korunması ve hayvan hakları konularında duyarlı olan Sam, söz konusu alanlarda toplumu bilinçlendirici faaliyetler yürütmektedir. Sam'ın hayatından esinlenerek Vizontele Tuuba kendisini tasvir eden bir role Yılmaz Erdoğan tarafından yer verilmiştir.
Leman Sam kimdir Leman Sam'ın kızları Şevval Sam ve Şehnaz Sam ile Kuruçeşme Arena'da verdiği aile konserinden görünüm. 1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli kökenlidir ve çocukluk yılları Anadolu'da geçti. Kendisini "tam bir Anadolulu" olarak nitelendirir. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Bir süre operada korist olarak çalıştı. Kendine özgü tarzının yanı sıra türkü yorumuyla da beğeni toplamıştır. Özellikle Azeri türkülerine albümlerinde de yer vermiştir. Bunun yanı sıra Helence, Fransızca, İspanyolca gibi yirmiye yakın dilde şarkı söyleyebilen bir sanatçı olarak isim yapmıştır. Medyada çok göz önünde olmayan sanatçı, pek çok şehir ve ülkede konser verdi. Başlıca diplomatik konserleri: dönemin Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez ve Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesine verdikleridir. Bunların yanı sıra Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao World Troubadour Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Şevval Sam ve Şehnaz Sam adında iki kızı vardır. Doğal hayatın korunması ve hayvan hakları konularında duyarlı olan Sam, söz konusu alanlarda toplumu bilinçlendirici faaliyetler yürütmektedir. Sam'ın hayatından esinlenerek Vizontele Tuuba kendisini tasvir eden bir role Yılmaz Erdoğan tarafından yer verilmiştir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >