Rapor: Çalışanların gözünden 2020'nin en iyi 31 teknoloji şirketi belli oldu

Glassdoor
Glassdoor

Glassdoor'un 2020'de çalışılabilecek en iyi yerler listesi Google, Microsoft ve Salesforce gibi endüstri devlerinden tutun sağlık teknolojisi ve gayrimenkul endüstrisinde az bilinen isimlerine kadar 31 teknoloji şirketini kapsıyor.

Facebook ve Apple gibi bazı Silikon Vadisi teknoloji devleri, Glassdoor'un listesinde geçen yıla göre bir kaç adım geriye düşmüş gibi görünüyor. Ayrıntılar haberimizde:

Teknoloji şirketlerinin büyük bir bölümü çalışanlarına ücretsiz yemek, tesis içi spor salonu ve kişisel sağlık testi gibi imkanlar sunuyor. Glassdoor'un'önümüzdeki yıl çalışılacak en iyi 100 yer' listesinin önemli bir bölümünde teknoloji şirketleri yer alıyor.

Listede aşina olduğumuz birçok farklı şirket yer alıyor.
Listede aşina olduğumuz birçok farklı şirket yer alıyor.

Google, Facebook, Microsoft ve Apple gibi teknoloji dev isimler bu listenin başında geliyor. Ancak yine de bu şirketlerin bazıları geçen yıla oranla düşüş yaşadı. Örneğin Facebook, Glassdoor listesinde 16 rakam düşerek şimdilik 23.sıraya sabitlendi. Apple da 13 sayı düştü ve listenin 84.sırasında yer buldu. Microsoft ise 34.sıradan 21.sıraya yükseldi.

Çalışanların geçen sene boyunca işlerine, çalışma ortamlarına ve işverenlerine ilişkin geri bildirimlerine dayanan Glassdoor'un listesinde yer alan tüm teknoloji şirketleri şöyle:

31 - Intel

Genel sıralama: 100
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: İşlemci üretimi
Çalışanların söylediği: Büyük iş arkadaşları, büyük liderler. Muhtemelen şu ana kadarki en iyi işim. Daha fazla bilgi edinmek ve büyümek için sabırsızlanıyorum. Intel Corporation Üretim Teknisyeni (Rio Rancho, NM)

30 - Epic Systems

Genel sıralama: 96
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Doktorlar ve hastalar tarafından kullanılan yazılımları geliştirir.
Çalışanların söylediği:
Epic umursar. Gittiğiniz her yerde ve yaptığınız her şeyde onu görürsünüz. Beni etkileyen herhangi bir kararda bir sözüm varmış gibi hissediyorum. Epic Yazılım Geliştirici (Madison, WI)

29 - Apple

Genel sıralama: 84
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Tüketici elektroniği ürünleri geliştirir. iPhone, Mac ve Apple Watch gibi ürünler bunlardan bazıları.
Çalışanların söylediği: Her pozisyonda büyüme var. Başarılı olma dürtü varsa devam edeceksin. Apple Yazılım QA Yöneticisi (Cupertino, CA)

28- Cisco Systems

Genel sıralama: 77
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Yazılım ve donanım geliştirir.
Çalışanların söylediği: Cisco size bir ton yatırım yapıyor, tonlarca çalışma kaynağı, aylarca eğitim, büyük avantajlar, tatil günleri, yılda 20 gün PTO ve 5 gönüllü tatil günü. Cisco Systems Associate Sistem Mühendisi (Araştırma Üçgeni Parkı, NC)

27- UST Global

Genel sıralama: 76
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: BT danışmanlık hizmeti.
Çalışanların söylediği: İyi iş kültürü, UST Global, iyi bir ödeme, iyi izinler, iyi bir sağlık sigortası, 401 katkı sağlıyor. UST Global Proje Yöneticisi(Thousand Oaks, CA)

26- Noom

Genel sıralama: 75
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Dijital sağlık programları.
Çalışanların söylediği: Noom gerçekten eşsiz.

35 yıldır iş gücümdeyim ve bu şirket çalışanlarına gerçekten değer veriyor ve çok fazla destek ve dürüstlük sunuyor. Noom Sanal Sağlık Koçu (Phoenix, AZ)

25- Intuit

Genel sıralama: 70
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: TurboTax ve QuickBooks içeren kişisel finans yazılımı geliştirir.
Çalışanların söylediği: Kafeteryada harika yemekler var ve küçük işletmelerin başarıya ulaşması için gerçekten iyi para kazanma fırsatına sahipsiniz. Intuit Kıdemli İş Danışmanı (Fredericksburg, VA)

24- Slack

Genel sıralama: 69
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: İşyeri iletişim yazılımı.
Çalışanların söylediği: Liderlik birçok şeyi doğru yapıyor, faydaları şaşırtıcı ve iş hayatı dengesi, bulunduğum diğer yerlerden çok daha iyi. Slack Kıdemli Yazılım Mühendisi (Denver, CO)

23- Dell Technologies

Genel sıralama: 67
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Bilgisayarlar, ağ cihazları ve diğer tüketici ürünler üretir.
Çalışanların söylediği: Çalışanlarının geri bildirimlerine değer veren ve yanıt veren yönetime sahip çeşitli ve kapsayıcı işyerleri. Dell Teknolojileri Program Yöneticisi(Draper, UT)

22- Paycom

Genel sıralama: 65
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: İnsan kaynakları yazılım geliştiricisi.
Çalışanların söylediği: Şirkette büyümek için çok fazla alan var ve Paycom her zaman çalışanlarına hizmet etmenin daha iyi yollarını düşünüyor. Paycom Vergi Kredisi Ekip Lideri (Oklahoma City, OK)

21- Nextiva

Genel sıralama: 64
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Bulut tabanlı iletişim sağlayıcısı.
Çalışanların söylediği: Çalışmanız için (ve en baştan başlar) değerli ve değer verdiğiniz bulaşıcı şirket kültürü. Nextiva Direktörü (Scottsdale, AZ)

20- JDA Software

Genel sıralama: 57
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Tedarik zinciri yönetimi yazılım üreticisi.
Çalışanların söylediği: Ücretsiz kapalı garaj otoparkı, fitness merkezi, oyun odası, iş yerinde avantajlar ve tüm esnek zamanların en iyisi. JDA Yazılım Koleksiyonları Uzmanı.

19- Yardi Systems

Genel sıralama: 53
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: Emlak yönetimi için yazılım ve hizmetler.
Çalışanların söylediği: "Bu şirket çalışanlarına, büyük fayda ve avantajlardan harika bir iş / yaşam / eğlence dengesini teşvik etmeye kadar her şeyi gerçekten önemsiyor. Yardi Systems Teknik Hesap Yöneticisi (Dallas, TX)

18- CDW

Genel sıralama: 51
Şirket değerlendirmesi: 4.3
Ne yapar: BT danışmanlık hizmetleri.
Çalışanların söylediği: CDW ile çalışmak, olağanüstü çalışma arkadaşlarıyla çalışırken bilgi ve beceri setimi genişletmek için birçok fırsat sağladı.” - CDW Program Müdür Yardımcısı (Chicago, IL)

17- SAP

Genel sıralama: 48
Şirket değerlendirmesi:
4.3
Ne yapar:
Kurumsal yazılım.
Çalışanların söylediği:
İnanılmaz derecede iyi organize edilmiş, mükemmel iletişim, iyi ücret ve çok profesyonel meslektaşlar. SAP Kıdemli Çözümler Danışmanı (San Francisco, CA)

16- AppFolio

Genel sıralama: 45
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: İşletme yönetimi için bulut tabanlı yazılım.
Çalışanların söylediği: Mükemmel iş-yaşam dengesi, arkadaşça yönetim, harika eğitim, köpek dostu, eğlenceli kültür. AppFolio Web Sitesi Üretim Uzmanı (Santa Barbara, CA)

15- Adobe

Genel sıralama: 39
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Photoshop ve Illustrator dahil olmak üzere birçok dijital araç.
Çalışanların söylediği: İşyeri güzel - spor salonu birinci sınıf, kafeterya harika ve keyifli bir çalışma ortamı sağlayan diğer olanaklar. Adobe Ağ Mühendisi (Lehi, UT)

14- VMWare

Genel sıralama: 36
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Sanallaştırma yazılım geliştirici.
Çalışanların söylediği: İş / yaşam dengesi iyi. İnsanlar akıllı ve destekleyici. VMware Kıdemli Müdürü (Palo Alto, CA)

13- Kronos Incorporated

Genel sıralama: 35
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Bulut tabanlı insan kaynakları ve işgücü yönetimi.
Çalışanların söylediği: Mükemmel fayda ve inanılmaz bir iş ömrü dengesi sunan muhteşem organizasyon ve genel yönetim yapısı. Kronos Incorporated Kıdemli Emlak Yöneticisi (Lowell, MA)

12- Salesforce

Genel sıralama: 34
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Müşteri ilişkileri yönetimi konusunda uzmanlaşmış bulut yazılımı.
Çalışanların söylediği: İnsanlar harika, kültür muhteşem ve çalışma alanlarında ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye sahip! Salesforce Field Marketing Kıdemli Uzmanı (New York, NY

11- SurveyMonkey

Genel sıralama: 33
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Çevrimiçi anketler yapmak için araçlar sağlayıcısı.
Çalışanların söylediği: Çalışanlar gerçekten güçlendirilmiş, saygı duyulmuş ve desteklenmiştir. Akıllı, nişanlı insanlardan öğrenme fırsatı. SurveyMonkey Ürün Yönetimi (San Mateo, CA)

10 - Compass

Genel sıralama: 32
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Acentelerin müşterileri ile çalışmasına yardımcı olmak için gayrimenkul teknolojisi platformu
Çalışanların söylediği: Compass'ı endüstrinin zirvesinde tutmaya devam etmek için fikir ve tecrübelerinize katılmanız ve paylaşmanız teşvik edilir. Pusula Kıdemli Müdürü (New York, NY)

9- Facebook

Genel sıralama: 23
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Messenger, Instagram ve WhatsApp'ın yanı sıra çekirdek uygulamasının arkasındaki sosyal medya devi
Çalışanların söylediği: Hiçbir gün hiçbir zaman aynı değildir ve en iyi ve en parlak beyinlerle çevrili zorlu sorunların üstesinden geliyorum. Facebook Global Marka Ortaklıkları (San Francisco, CA)

8- Microsoft

Genel sıralama: 21
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Ne yapar: Windows, Office, Azure bulutu ve diğer birçok ürünün arkasındaki teknoloji şirketi.
Çalışanların söylediği: Kültürü ve buradaki insanları seviyorum. Her zaman öğreniyoruz ve yapabileceğim bir tavrımız var. Microsoft İç Satışlar (Fargo, ND)

7- NVIDIA

Genel sıralama: 20
Şirket değerlendirmesi: 4.4
Ne yapar: Muhteşem kültür, mükemmel iş-yaşam dengesi ve her alanda başarılı olmak için güçlü bir sürücü NVIDIA'yı şimdiye kadar çalıştığım en iyi yerlerden biri yapıyor. NVIDIA Senior Systems Yazılım Mühendisi (Santa Clara, CA)

6- MathWorks

Genel sıralama: 16
Şirket değerlendirmesi: 4.5
Ne yapar: Matematiksel hesaplama yazılımı geliştiricisi
Çalışanların söylediği: Eğitime önem veriyorlar ve sabahları meyvelerden çarşamba günü ücretsiz kahvaltıya kadar inanılmaz küçük yararlarla herkese iyi davranılmasını sağlıyorlar. MathWorks Sosyal Medya Yöneticisi (Natick, MA)

5- LinkedIn

Genel sıralama: 12
Şirket değerlendirmesi: 4.5
Ne yapar: Microsoft'a ait profesyonel sosyal ağ
Çalışanların söylediği: Süper çalışan gelişimi, büyük iş / yaşam dengesi, çalışan anneler ve doğum / babalık izni için büyük faydalar. LinkedIn İşyeri Müdürü (New York, NY)

4- Google

Genel sıralama: 11
Şirket değerlendirmesi: 4.5
Ne yapar: Google arama motorunun üreticisi, Android işletim sistemi, Gmail ve diğer birçok ürün
Çalışanların söylediği: İş / yaşam dengesi, sosyal haklar, tazminat, özerklik ve iş arkadaşlarınızın kalitesi eşsiz. Google Program Yöneticisi (Mountain View, CA)

3- Ultimate Software

Genel sıralama: 8
Şirket değerlendirmesi: 4.5Ne yapar: İnsan kaynakları yazılımı sağlayıcısı
Çalışanların söylediği: Sınırsız PTO, inanılmaz faydalar ve büyük bir ailenin parçası gibi hissetmek Ultimate hakkındaki en sevdiğim bölümler. Üstün Yazılım Sosyal Medya İş Analisti (Weston, FL)

2- DocuSign

Genel sıralama: 3
Şirket değerlendirmesi: 4.6
Ne yapar: Elektronik imza yazılımı üreticisi
Çalışanların söylediği: Çalışanlarına adil davranırlar, çalışanlarının başarısına adanmışlardır, çalışma ömrü boyunca mükemmel bir dengeye sahiptirler ve çok duyarlı bir yönetime sahiptirler. DocuSign Satışları (Seattle, WA)

1- HubSpot

Genel sıralama: 1
Şirket değerlendirmesi: 4.6
Ne yapar: Pazarlama, satış ve servis yazılımı sağlayıcısı
Çalışanların söyledikleri: HubSpot kültürü, yaşadığım diğerlerinden farklı. İş arkadaşlarınız başarınıza gerçekten yatırım yapıyor ve ihtiyaç duyduğunuz kaynaklara erişiminizi sağlamak için kendilerini genişletecek. HubSpot Gelen Başarı Koçu (Cambridge, MA)

Listede ve raporda Amazon gibi dev isimler ise yer almıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >