Refakatçisi olmayan depremzede çocuklar için ne yapılabilir?

 Refakatçisi olmayan depremzede çocuklar
Refakatçisi olmayan depremzede çocuklar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, enkazlardan çıkarılan, refakatçisi bulunmayan 162 çocuğun tedavisinin hastanelerde sürdüğünü, 101 çocuğun ise tedavisinin ardından kurum bakımı altına alındığını bildirdi. Afet anında çocukların korunması için Bakanlık çağrı merkezi kurdu.

Bakanlık, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, enkaz altından çıkarılan ve refakatçisi bulunmayan çocuklara ilişkin açıklama yaptı.

Ailesine ve yakınlarına ulaşılamayan depremzede çocuklar için çağrı merkezi kuruldu

Buna göre, 162 çocuğun hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Tedavisi tamamlanan 101 çocuk, Bakanlığın ilgili birimlerine teslim edilerek kurum bakımı altına aldı.

18 çocuk ise başvurucuların kimlik kontrolleri ve doğrulaması yapıldıktan sonra ailelerine teslim edildi.

'ALO 183' hattı ile çocuklar korunacak

Afet anında çocukların korunması için yasal bir prosedür söz konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre deprem bölgesindeki refakatsiz çocuklar için "ALO 183" hattı ile kolluk kuvvetlerine ya da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'ne başvurulması gerekiyor. Bakanlık Perşembe günü deprem bölgelerinde aile ve yakınlarına ulaşılamayan çocuklar için bir çağrı merkezi de kurdu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >