Rehber: Standart akıllı telefonlardan sıkılanlar için 6 cazip öneri

ZTE Axom M
ZTE Axom M

Tamamen aynı tasarıma ve teknik detaylara sahip onlarca hatta yüzlerce farklı akıllı telefon var. Ama bunların dışına çıkıp farklı bir ürün kullanmak isteyen çok fazla kişi var.

● İşte karşınızda tamamen aynı tipteki modellerden sıkılanlar için 6 cazip öneri. Ayrıntılar haberimizde:

Güncel akıllı telefonların birçoğu hemen hemen aynı özellikleri sunuyor. Hatta birebir aynıtasarım hatları ve teknik özelliklere sahip modellerin sayısı da hayli fazla. Durum böyle olunca 'standartların dışına çıkmak' isteyen birçok kullanıcı çaresiz kalabiliyor. Ancak ana akımın peşinden gitmeyen ve farklı modelleriyle dikkat çeken üreticiler de var. İşte birbirinden farklı tasarım hatlarıyla dikkat çeken 6 akıllı telefon.

Blockchainteknolojisi artık akıllı telefonlarda da kendini göstermeye başladı. Özellikle tepe seviyesinde epey dikkat çekici modeller var. Bunlardan biri de Sirin Labs Finney tarafından geliştirilen çift ekranlı model. Telefonun ön yüzündeki standart ekranı dışında bir de arka kısmında minik ekran yer alıyor. Bu kısımda bildirimler ve diğer minik ayrıntılar görüntülenebiliyor. Ayrıca uygulama mağazası üzerinden buraya özel mobil uygulamalar indirebilmek mümkün.

Şu anda piyasada bulunan tepe seviye akıllı telefon kameralarıyla etkileyici fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor. Fakat, işi biraz daha öteye taşımak isteyenler Red Hydrogen One'a yönelebilir. Bu telefonun en önemli özelliği iki farklı görüntüyü holografik olarak görüntülemeyi sağlaması.

BlackBerry, fiziksel klavye ve dokunmatik ekran ikilisini bir arada sunmaya devam ediyor. Son olarak 35 fiziksel tuşa sahip BlackBerry KEY2 modeli de sahneye çıkarıldı. Telefondaki 4.5 inç'lik ekran üzerinden tüm kontroller sağlanabiliyor. Ancak buna ek olarak fiziksel klavye sayesinde de WhatsApp ve benzeri anlık mesajlaşma uygulamalarında çok hızlı şekilde yazışmak mümkün.

Samsung'un katlanabilir akıllı telefon konusunda çalışmaları devam ederken Mobile World Congress 2018 kapsamında tanıtılan ZTE Axon M işi farklı bir boyuta getirdi. İki tane 5.2 inç'lik ekranı bünyesinde barındıran telefon, bu çift ekranda aynalama yapabildiği gibi farklı görüntüleri de yansıtabiliyor.

Vivo Nex'teki kamera yapısı diğer akıllı telefonlardan çok farklı. Açılabilir bir kamera yapısı, farklı tasarıma sahip yeni bir akıllı telefon isteyenler için ideal olabilir.

Akıllı telefonlar artık teknik açıdan epey güçlü. Dolayısıyla hem mobil uygulama hem de oyunlar konusunda eskiye oranla çok bariz farklar var. Tamamen oyun odaklı geliştirilen akıllı telefonların sayısı da artmaya başladı. Bunlardan biri de ASUS ROG.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >