Rekor kırıldı: Damarlarınızdaki asil kanı bağışlamaya devam Türkiye

Kızılay kan stoklarının "kırmızı alarm" seviyesine düştüğünü bildirdi. Ünlüler, kurumlar, taraftar grupları ve birçok vatandaşın yoğun desteğiyle bir günde Kızılay tarihinin en yüksek kan bağışı rekoru kırıldı.

Kan stoklarının "kırmızı alarm" seviyesine düştüğünü belirten Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, kan bağışına ihtiyaç olduğunu belirtti. Ardından tüm Türkiye seferber oldu. Ünlüler, kurum çalışanları, milletvekilleri ve birçok taraftar grubu bağış noktalarına akın etti. Kınık, bir günde Türkiye genelinde 13241 ünite kan ile Kızılay tarihinin en yüksek kan bağışını aldıklarını açıkladı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın twitter'da yaptığı açıklama şöyleydi:
"Ağır kış koşullarından dolayı düşen kan bağışları nedeni ile stoklarımızda kırmızı alarm verilmiştir. Malumunuz kan sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelindeki 1300 civarındaki hastaneye desteklerinizle her iş günü yaklaşık 11.000 Ünite kan tedarik etmek zorundayız. Ülke genelindeki 250 kan bağış noktamıza 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz. Erkekler yılda 4, kadınlar ise 3 kez kan verebilir."

Kan stokunu çok hızlı şekilde yükseltmek için bağışçılara çeşitli mecralardan çağrıda bulunduklarını da aktaran Kınık, halkın bu konuda duyarlı olduğunu ve kan merkezlerinde de bağışçı sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Kan bağışı yapanlar sosyal medya hesaplarından #1Kan3Can etiketiyle Kızılay'a ve 'kan bağışı kampanyasına' destek veriyor.




Kan vermenin faydaları
Kan vermenin faydaları
Kan bağışı için ne bekliyorsunuz?

                                    
                                    
                                    Türkiye geneli kan bağış noktalarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Kan bağışı için ne bekliyorsunuz? Türkiye geneli kan bağış noktalarını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >