Resmî Gazete'de yayınlandı: Abonelik iptalleri için imza atma devri sona erdi

Abonelik
Abonelik

Resmî Gazete'de yayınlanan yeni torba yasa; internet, uydu ya da mobil aboneliklerin kolayca internet üzerinden iptal edilmesini sağlıyor.

Böylece müşterilerin fiziksel olarak bir mağazaya gidip imza atmasına gerek kalmıyor.

Benzer durum yeni abonelik alacaklar için de geçerli. Aboneliğini değiştirecek olan kişilerin bu işlemi internetten kısa sürede gerçekleştirmesi söz konusu.

Üstelik yalnızca şirketin web sitesinden ya da mobil uygulamasından değil, e-Devlet üzerinden de bahsettiğimiz her iki işlem de onaylatılabiliyor.

Resmî Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte bugünden itibaren abonelik hizmetleri doğrudan internet üzerinden kolayca sonlandırılabiliyor. Bu abonelikler arasına internet, uydu ya da diğer mobil abonelikler dahil.

İnternet üzerinden abonelik iptali dönemi başlıyor

Böylece doğrudan mobiluygulama ya da web sitesiüzerinden gerekli işlem gerçekleştirilebiliyor. Doğal olarak sürecin bu kadar kolay işleyebiliyor olması da kullanıcıların herhangi bir kuruma e-posta göndermesi, bilgilerini tekrardan ibraz etmesi, imza atması ve daha da önemlisi faks çekmesi gerekmiyor.

Aboneliği başlatmak ve bitirmek için artık imza atma devri sona erdi.
Aboneliği başlatmak ve bitirmek için artık imza atma devri sona erdi.

Bugün Resmî Gazete'de yayınlanan torba kanun, abonelik iptali konusunda müşteriler için külfeti ortadan kaldırıyor.

Az önce de bahsettiğimiz üzere bugüne kadar aboneliğini iptal ettirmek isteyen kişilerin mutlak suretle bu durumu yazılı olarak ibraz etmesi gerekiyordu. Ancak bundan böyle internet üzerinden hızlı ve kolay bir iptal süreci işliyor. Üstelik şirketin kendi internet sitesinin yanı sıra e-Devlet'ten de bu işlemi gerçekleştirmek mümkün hale geliyor.

Abonelik başlatmak isteyenler için de geçerli

Bu konu daha çok abone iptalleri için büyük problem oluşturuyor. Ancak yeni abone olacak kişiler için de aynı durum geçerli. İsteyen müşteriler elektronik sözleşmelerle birlikte fizikselbirimza ya da onay olmadan yeni abonelik bağlatabiliyor.

Yani sürecin iki tarafına da baktığımızda aslında müşterilerin fiziksel olarak kalkıp herhangi bir ofise gitmesine gerek kalmıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >