Reyting rekortmeni Diriliş Ertuğrul'da geceye damga vuran sahne

Yeni sezonda ilk bölümü yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi, reytinglerde birinci sırayı kimseye bırakmadı.
Yeni sezonda ilk bölümü yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi, reytinglerde birinci sırayı kimseye bırakmadı.

Tüm dünyada ses getiren ve 25 dile çevrilen, reyting rekortmeni Diriliş Ertuğrul dizisi, dün akşam 122. bölümü ile ekrana geldi. Ertuğrul Bey'in büyük oğlu Gündüz Alp, farkında olmadan faiz işine karıştı. Durumu öğrenen Ertuğrul Bey Gündüz Alp'e tokat attı. Babasının rızasını almak isteyen Gündüz Alp'e Ertuğrul Bey, "Allah'ın rızasını alamayan bizim rızamızı hiç alamaz oğul" diyerek gitti. Baba oğul arasında geçen bu sahne geceye damgasını vurdu.

TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul 123. bölüm fragmanı yayınlandı. Dün akşam 122. bölümü ile ekrana gelen dizide Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz Alp ile arasında geçen sahne geceye damgasını vurdu.

Söğüt'te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirildi. Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz Alp farkında olmadan faiz işlerine karıştı. Durumu öğrenen Ertuğrul Bey, Gündüz Alp'e tokat attı. Sefere çıkan babası Ertuğrul Bey'in yanına gelerek elini öpmek isteyen Gündüz Alp, "Baba yola düşmeden evvel elini öpüp rızanı almak isterim" dedi. Elini vermeyen Ertuğrul Bey oğlu Gündüz Alp'e "Allah'ın rızasını alamayan bizim rızamızı hiç alamaz oğul" dedi. Baba oğul arasında geçen diyalog izleyenleri ekrana kilitledi.

Gündüz Alp kimdir? 

                                    Osman Gazi’nin abisi olarak geçen Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi’nin büyük oğludur. Ertuğrul Gazi babasının ölümünden sonra doğan oğlunun ismini Gündüz koymuştur. Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor.


Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü. Diriliş Ertuğrul dizisi de tarihe göre uyarlandığı için Gündüz Alp yeni bölümde ölmeyecek ve Osman Gazi döneminde de yer alacaktır.
Gündüz Alp kimdir? Osman Gazi’nin abisi olarak geçen Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi’nin büyük oğludur. Ertuğrul Gazi babasının ölümünden sonra doğan oğlunun ismini Gündüz koymuştur. Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor. Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü. Diriliş Ertuğrul dizisi de tarihe göre uyarlandığı için Gündüz Alp yeni bölümde ölmeyecek ve Osman Gazi döneminde de yer alacaktır.
Reytinglerde birinci sırada yer aldı

                                    Uzun bir aradan sonra yeni sezona başlayan diziler, izleyicileri tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. İzledikleri dizinin reyting sıralamasını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden reyting sonuçlarını araştırmaya devam ediyor. Çarşamba akşamlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, dün yeni sezon ilk bölümüyle ekranlarda izleyicisiyle buluştu. TRT 1 ekranlarında yeni sezona giriş yapan fenomen dizi Diriliş Ertuğrul Total'de 14.84 derecesiyle ilk sırada yer aldı.
Reytinglerde birinci sırada yer aldı Uzun bir aradan sonra yeni sezona başlayan diziler, izleyicileri tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor. İzledikleri dizinin reyting sıralamasını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden reyting sonuçlarını araştırmaya devam ediyor. Çarşamba akşamlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, dün yeni sezon ilk bölümüyle ekranlarda izleyicisiyle buluştu. TRT 1 ekranlarında yeni sezona giriş yapan fenomen dizi Diriliş Ertuğrul Total'de 14.84 derecesiyle ilk sırada yer aldı.
Yeni sezonda Diriliş'te yer alacak

                                    Ekranların reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'da Burak Özçivit'in rol alıp almayacağı, dizinin hayranları için uzun süredir merak konusuydu. Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Burak Özçivit ve Diriliş Osman dizisiyle ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, Diriliş Osman dizisinde Burak Özçivit'in rol alacağını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
Yeni sezonda Diriliş'te yer alacak Ekranların reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul'da Burak Özçivit'in rol alıp almayacağı, dizinin hayranları için uzun süredir merak konusuydu. Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, Burak Özçivit ve Diriliş Osman dizisiyle ilgili açıklama yaptı. Bozdağ, Diriliş Osman dizisinde Burak Özçivit'in rol alacağını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.
Yeni sezonda "Diriliş Osman" konsepti

                                    Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bozdağ, "Dünyanın pek çok bölgesinde 65'ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen "Diriliş Ertuğrul" dizisi, 2019-2020 sezonunda izleyicisiyle "Diriliş Osman" konseptiyle buluşacak. Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Yeni sezonda "Diriliş Osman" konsepti Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bozdağ, "Dünyanın pek çok bölgesinde 65'ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen "Diriliş Ertuğrul" dizisi, 2019-2020 sezonunda izleyicisiyle "Diriliş Osman" konseptiyle buluşacak. Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >