Rolls-Royce'un ilk SUV otomobilinden görüntüler

Cullinan
Cullinan

Rolls-Royce, üç yıl önce bir proje olarak başlayan SUV otomobil projesinde sona yaklaştı. Bugün yapılan açıklamayla aracın Cullinan ismini taşıyacağı doğrulandı, ilk resmi prototip görüntüleri yayımlandı.

Üç yıl önce Project Cullinan adıyla ilk SUV otomobilini geliştirmek için çalışmalara başlayan Rolls-Royce, yayımladığı prototip görüntüleriyle resmen Cullinan ismini verdiği aracını bu sene satışa sunacağını açıkladı.

Phantom ile aynı platformu kullanan Cullinan, adını 1905 yılında Güney Afrika'da çıkarılan dev elmastan alıyor. Bu elmas gibi türünün en kusursuz örneklerinden biri olacağı belirtilen Rolls-Royce markalı ilk SUV, yaz aylarında resmen tanıtıldıktan sonra siparişe açılacak. İlk Cullinan modellerinin 2019'da teslim edilmeye başlaması öngörülüyor.

SUV otomobillere artan ilgi yüzünden satış hacmi daralan Rolls-Royce, tıpkı otomotiv sektörünün diğer lüks markaları gibi yeniden yükselişe geçmek için üretmeye mecbur olduğu daha yüksek ve daha uzun otomobiliyle gelecek yıl karşımıza çıkacak. Araç, doğrudan VW grubunun Bentley Bentayga ve Lamborghini Urus modelleriyle rekabet edecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >