Rus milyarder Aminov'un malikanesi soyuldu: 700 bin dolarlık zararı var

Vyacheslav Aminov
Vyacheslav Aminov

Rus milyarder Vyacheslav Aminov’un başkent Moskova yakınlarındaki Arkhangelskoye kasabasında bulunan malikanesindeki gizli odadan 600 bin dolar nakit para ve 100 bin dolar değerinde mücevher çalındı.

Rus milyarder Vyacheslav Aminov’un malikanesindeki gizli odadan 600 bin dolar nakit para ve 100 bin dolar değerinde mücevher çalındı. Aminov’un bu sırada Maldivler’de tatilde olduğu ifade edildi.

Devam eden soruşturmada, Aminov’un hizmetçisinin de şüpheliler arasında olduğu aktarıldı.

Hırsızlar kimseye görünmeden soygunu gerçekleştirdi

Soyguncuların bir şekilde üç metre yüksekliğindeki demir bir çitin üzerinden tırmandıkları, hizmetkarları, gardiyanları ve güvenlik kameralarını atlattıkları ifade edildi. Sonunda metal kasaya ulaştıkları ve soygunu gerçekleştirdikleri belirtildi. Soyguncuların, ele geçirdikleri para ve değerli eşyalarla birlikte görünmeden malikaneden ayrıldıkları bildirildi.

Rusya'nın en zengin ailelerinden

Vyacheslav Aminov ve kardeşi Vadim, Rusya'nın en zengin ailelerinden biri olarak kabul ediliyor. 2002 yılında 50 bin dolarlık rüşvetten bir buçuk yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılan Aminov’un ve kardeşinin bugün 1,1 milyar doları aşan servete sahip oldukları ifade ediliyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >