Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın eşi de gözaltına alındı

Rus polisi ve eylemciler arasında arbede yaşanıyor, Vladivostok
Rus polisi ve eylemciler arasında arbede yaşanıyor, Vladivostok

Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy Berlin dönüşü ülkesinde havaalanında gözaltına alınmış ve yayınladığı mesajında halka sokağa çıkma çağrısında bulunmuştu. Kremlin'in tüm baskısına rağmen Cumartesi günü organize edilen gösterilere polis sert müdahalede bulundu ve en az 50 eylemcinin gözaltına alındığı kaydedildi. Öte yandan Rus muhalifin eşi Yulya Navalnaya da gösterilerde gözaltına alnıdı.

Rusya’nın Krasnoyarsk, St Petersburg, Tomsk, Vladivostok ve Omsk kentlerinde, Navalnıy destekçilerinin çağrısı üzerine gözaltında bulunan Alexsey Navalnıy'ın serbest bırakılmasını isteyen eylemciler, protestoya başladı. Polisin bazı yerlerde protestoculara müdahale ettiği görüntülendi.

Ayrıca Nalvanıy'ın eşi Yulya Navalnaya da gösterilerde gözaltına alındı.

OVD Info'nun aktardığına göre ülke genelinde 10 şehirde 50 eylemci gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

  • Navalnıy, geçen yıl Ağustos ayında Rusya'da ölümcül bir sinir gazıyla zehirlenince Almanya'nın Berlin kentinde tedavi görmüş ve geçen Pazar günü geri döndüğü Moskova'da havalimanında gözaltına alınmıştı. Rus yetkililer, Navalnıy'ın şartlı tahliye koşullarını ihlal etmekten suçlu olduğunu açıklamıştı.
  • Rus muhalif lider ise gözaltındayken yayınladığı görüntülü mesajda korkmadığını söylerek Ruslara 'gelecekleri ve kendileri için' sokaklara dökülme çağrısı yapmıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >