Rus öğrenciden kimsenin düşünemediği muhteşem icat: Elleri olmayanlar da bilgisayar kullanabilecek

Lise öğrencisi Sergey Halyavin şu ana kadar kimsenin akıl edemediği son derece kullanışlı ve pratik bir mouse sandalet(ayak faresi) geliştirdi.

Halyavin, ellerini kullanamayan engelli ya da hasta insanların da bilgisayar kullanabilmesini sağlamak amacıyla, bilgisayarın belki de en önemli aygıtı olan mouse(fare)yi ayakla kullanılabilecek şekilde üretti. Bunun için sıradan bir sandalet kullanan genç mucidin ürettiği fare sıradan fareler gibi kolayca kullanılabiliyor.

Sandaletin yan taraflarında bulunan led aydınlatma sistemi karanlık ortamlarda kullanımı kolaylaştırmak için düşünülmüş. Bu projeyi hayata geçirirken rus genci en fazla zorlayan şey; terliğin yapımında kullanacağı materyali belirlemek olmuş. Hem ayağı terletmeyecek hem de algı ve hareketi kolaylaştıran bir materyal kullanmak isteyen Sergey bunun için kauçuk benzeri bir materyalde karar kılmış.

Sergey'in böyle bir fikir aklına gelmesinin sebebi ise, kas-iskelet rahatsızlığı çeken ve bu yüzden bilgisayar kullanamayan sınıf arkadaşı olmuş. Rus öğrencinin sıradaki hedefi, sandalet fareyi kablosuz bir şekilde üretmek.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >