Rusya Acil Durumlar Bakanı, tatbikat sırasında hayatını kaybetti

Yevgeniy Ziniçev
Yevgeniy Ziniçev

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev'in bir tatbikat esnasında hayatını kaybettiği bildirildi. Bakanlık konuyla ilgili "Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Yevgeniy Ziniçev'in Kuzey Kutbu bölgesini acil durumlardan korumak için bölümler arası tatbikatlara katılırken görev başında trajik bir şekilde öldüğünü ve bir kişinin hayatını kurtardığını üzüntüyle bildirir" sözlerine yer verdi.

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeniy Ziniçev, bir tatbikat esnasında hayatını kaybetti. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Ziniçev'in bir kişinin hayatını kurtarmak istediği sırada trajik bir şekilde hayatını kaybettiği belirtildi.

Putin'den taziye mesajı

Devlet başkanının basın sekreteri Dmitry Peskov, Vladimir Putin'in olay hakkında bilgilendirildiğini söyledi. 55 yaşındaki Ziniçev, 21 Ocak 2020 yılından beri görevdeydi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Ziniçev'in ölümüyle ilgili olarak ailesine ve arkadaşlarına derin taziyelerini iletti.

Yevgeny Ziniçev kimdir?

  • 18 Ağustos 1966'da Rusya'nın St. Petersburg şehrinde doğan Ziniçev, 1984-1986 yılları arasında Sovyetler Birliği Kuzey Filosu'nda görev yaptı. 1987'den sonra çeşitli kurumların kademelerinde görev alan Ziniçev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın korumalığını da üstlendi. Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin başkan yardımcılığını da yapan Ziniçev, 18 Mayıs 2018 tarihinden beri Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın başında bulunuyordu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >