Rusya kripto para yatırımcılarını an be an takip edecek!

Kripto para
Kripto para

Rusya'da kripto para yatırımcıları devlet tarafından yakından takip edilecek. Bu yıl sonunda hayata geçirilecek olan sistemle birlikte dijital cüzdanlardan yapılan her işlem kayıt altına alınacak.

Birçok farklı ülke, kripto para yatırımcılarını yakından takip etmek için çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz dönemlerde Hindistan'da başlatılan kripto para vergilerinin ardından takipler daha da sıkılaşıyor.

Doğrudan dijital cüzdanlar aracılığıyla gerçekleştirilecek olan takip işlemleriyle her şey kontrolden geçecek.
Doğrudan dijital cüzdanlar aracılığıyla gerçekleştirilecek olan takip işlemleriyle her şey kontrolden geçecek.

Bu yıl sonu hayata geçiyor

Son olarak Rusya'daki Mali İzleme Servisi de önemli bir adım atarak kripto parayla yapılacak işlemlerin takip edileceğini bildirdi. Bu sayede ülkede dijital para birimleri üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık ve hilelerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Sistemin tam anlamıyla 2018 sonunda hayata geçirilmesi beklendiğini de ifade etmek gerekiyor.

Geliştirilen bu sistemde takip otomatik olarak dijital cüzdanlar üzerinden gerçekleştiriliyor. Yatırımcıların isimlerinin ve banka hesaplarının yanı sıra cep telefonları ve kredi kart numaralarına kadar tüm bilgilere erişilebileceği, üstelik kontrollerin de bu şekilde sağlanacağı ifade ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >