Rusya sivilleri vurmaya devam ediyor: Etrafında 'ÇOCUKLAR' yazan tiyatroyu bombaladı

Bombalanan Mariupol Dram Tiyatrosu
Bombalanan Mariupol Dram Tiyatrosu

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 22'inci gününde de sürdü. Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rus uçaklarının Mariupol şehrinde yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasını bombaladığı bildirildi. Hafta başında kaydedilen uydu fotoğraflarında binanın çevresinde büyük harflerle Rusça "ÇOCUKLAR" yazısı dikkati çekiyordu. Ukrayna'nın açıklamasını yalanlayan Rusya, kente gün içinde hava saldırısı gerçekleştirilmediğini savundu.

Ukrayna'da Rus güçlerinin saldırıları 22. günde de devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaşırken bombardımanın şiddeti de her geçen gün artıyor. Yoğun bombardımanın sürdüğü Harkov'da Rusların vurduğu binada mahsur kalanları tahliye çalışmaları sürerken bir saldırı daha gerçekleşti.

Rus kuvvetlerinin, Kiev'in banliyölerinde özellikle kuzeybatıdaki Bucha kasabası ve batıdaki Jitomir'e giden otoyol çevresinde çatışmaları yoğunlaştırdığı bildirildi.

Harkov bölgesinde işgalin başından bu yana en az 500 sivilin öldüğü bildirildi.

Sivillerin saklandığı tiyatro vuruldu

Rus uçaklarının Ukrayna’nın Mariupol şehrinde yüzlerce sivilin saklandığı tiyatro binasını bombaladığı bildirildi.

Ukrayna'nın Mariupol Belediye Meclisinden yapılan açıklamada, Rus uçaklarının yüzlerce sivilin saklandığı Mariupol Dram Tiyatrosu’na bombardıman yaptığı kaydedilirken, saldırıda ölenlerin sayısının henüz tespit edilemediği vurgulandı.

Uydu fotoğraflarında binanın etrafında Rusça büyük harflerle 'ÇOCUKLAR' yazdığı görülüyor
Uydu fotoğraflarında binanın etrafında Rusça büyük harflerle 'ÇOCUKLAR' yazdığı görülüyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da twitter hesabından Rus saldırısını savaş suçu olarak niteledi. Tiyatro binasının fotoğraflarını paylaştı.

  • Hafta başında kaydedilen uydu fotoğraflarında, binanın çevresinde büyük harflerle Rusça "ÇOCUKLAR" yazısı dikkat çekiyordu.

Rusya'dan yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı ise sivillerin bulunduğu tiyatro binasını bombaladıklarına ilişkin haberleri yalanladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Ukraynalı silahlı güçlerin mayınlanmış tiyatro binasını bombalayarak provokasyon gerçekleştirdiğini savundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >