Türkiye, Almanya, Rusya ve Fransa liderlerinden İdlib için dörtlü zirve

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Merkel, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Merkel, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel ikili görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu. Almanya Başbakanı Merkel "Rusya, Türkiye ve Fransız devlet başkanlarıyla birlikte Ekim ayının ortalarında bir dörtlü zirve yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'ya ilk devlet ziyaretini gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'le bir araya gelmesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'le görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ikili görüşme sonrası düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

"Ekim ayının ortalarında dörtlü zirve düşünüyoruz"

Almanya Başbakanı Merkel, Göç konusunu ele aldıklarını belirterek şunları kaydetti:

  • Türkiye olağanüstü yüksek bir performans sergilemektedir. Suriye'den gelen 3 milyon kadar mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. İdlib konusunu ele aldık. Orada kırılgan bir durum var. Rusya, Türkiye ve Fransız devlet başkanlarıyla birlikte ben de bir araya gelerek ekim ayının ortalarında dörtlü zirve düşünüyoruz. Belli yükümlülüklerimiz var. AB'nin özellikle mülteci projeleri için kaynakların bürokratik olmayan şekilde akmasını sağlamak istiyoruz. Terörle mücadele konusunda işbirliğimizi daha da iyileştirmek istiyoruz. İçişleri bakanlarının işbirliğini tekrar canlandırmak istiyoruz. Dışişleri bakanlarının son derece iyi işbirliği bulunmaktadır. Türkiye'deki Alman okullarıyla ilgili olmaktadır. Almanya'da yaşayan Türkler açısından imkanların sunulması gerekmektedir. Karşılıklı iyi ilişkileri biz de arzulamaktayız."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >