Rusya’da dev denizaslanları isyan bayrağını açtı: Aç kalınca balık çiftliğine yol aldılar

Arşiv
Arşiv

Rusya’nın kuzeydoğusundaki Kamçatka yarımadasında, yiyecek arayan 3 metrelik denizaslanları 'şehre indi'. Bir balık çiftliğine gelen denizaslanlarından biri, kamyondaki balıklara ulaşmak için ayağa kalktı.

Rusya'nın en soğuk bölgelerinden Kamçatka sakinleri şehrin ortasında daha önce görmedikleri bir manzarayla karşılaştı. Komsomolskaya Pravda gazetesinin aktardığına göre, yarımadada ilk kez şehrin ortasında denizaslanları görüldü.

Deniz kenarında yürüyüş yapan bölge sakinlerinin görüntülediği Seroglazka köyündeki Lenin Balık Çiftliği'ni basan bir denizaslanı, ayağa kalkıp kamyonunun içindeki balık atıklarından almaya çalıştı; ancak denizaslanı, tüm uğraşlarına rağmen balık atıklarına ulaşamadı.

Diğer denizaslanı da alandaki köpeğin havlamasına rağmen duruma aldırış etmedi.

  • Konuyla ilgili konuşan Kamçatka Su Ürünleri ve Okyanus Bilimi Araştırma Enstitüsü'nden biyolog Sergey Kornev, denizaslanlarının son yıllarda beslenmek için yarımadadaki balık çiftliklerine daha sık gelmeye başladığını söyledi.

Kamçatka bölgesinde ayıların sıklıkla şehirlere indiği görülüyor. Bölge halkı zaman zaman belli noktalara yiyecek bırakarak yabani hayvanları besliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >